Doi ciobani au fost atacaţi de un urs. „Unul este în stare gravă, a fost sfâşiat. Are multiple plăgi muşcate”

0
0
FOTO: zvp.ro
FOTO: zvp.ro

Doi ciobani de la o stână de pe raza comunei Panaci, din judeţul Suceava, au fost atacaţi de un urs, în seara zilei de vineri, 23 iulie. Unul dintre bărbaţi este în strare gravă, a fost preluat de salvatorii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. Celălalt cioban ar fi fugit în pădure şi este de negăsit.

UPDATE:

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că stâna atacată de urs se află pe raza comunei Harghita, la limita cu judeţul Suceava. 

„Ursul ar fi atacat o bovina în zona unei stâni amplasată pe raza judeţului Harghita şi trei bărbaţi au incercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni şi fiind transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiata unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reuşit sa fuga fiind la aceasta ora căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112. Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş. Echipe de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti din Suceava sprijină activităţile de căutare a bărbatului de 26 de ani iniţiate si coordonate de autorităţile din Harghita”, a declarat Epureanu. 

Ştirea iniţială

Doi ciobani aflaţi la o stână din Panaci au fost atacaţi de un urs, în după-amiaza zilei de vineri, 23 iulie. Incidentul s-a produs pe raza satul Drăgoiasa, zona Poiana Boilor.

Animalul ar fi venit la stână, ar fi înşfăcat o vacă şi ar fi plecat. Ciobanii ar fi fugit după urs pentru a recupera vaca şi, la o distanţă de aproximativ 300 de metri de stână, ursul i-ar fi atacat. 

Unul dintre bărbaţi a fost pur şi simplu sfâşiat de animal. Are plăgi în zona feţei şi pe spate.

La faţa locului a ajuns o echipă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. Victima a fost preluată şi transportată la Spitalul Judeţean Suceava.

 „A fost sfâşiat. Are multiple plăgi muşcate, la nivelul feţei, toracelui, membrelor”, a declarat Adrian Săraru, purtător de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Celălalt cioban a fugit în pădure şi este de negăsit. Colonelul Ionel Postelnicu, şeful Inspectoratului de Jandarmi Suceava, a declarat că mai multe echipaje de jandarmi, pădurari, poliţişti şi salvamontişti au plecat în căutarea persoanei dispărute. „Sperăm să îl găsim înainte de lăsarea întunericului”, a declarat Postelnicu. 


 


 


 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Copaci doborâţi şi gospodării inundate, în Argeş. Efectele ploilor torenţiale din noaptea de luni spre marţi

Prinşi la doi ani şi jumătate după ce, prin violenţă, au lăsat un argeşean fără 2000 de euro, 1000 lei şi 500 de grame de aur

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite