Decizia procurorului în cazul bărbatului care a atacat cu pietre mocăniţa de la Moldoviţa şi a terorizat 200 de turişti

Decizia
procurorului în cazul bărbatului care a atacat cu pietre mocăniţa
de la Moldoviţa şi a terorizat 200 de turişti

Atacatorul Vasile Tcaciuc (în tricou roşu) este anchetat de Poliţie FOTO Oana Şlemco

Vasile Tcaciuc, localnicul care a atacat cu pietre Mocăniţa de la Moldoviţa, a pus bolovani pe şine pentru ca trenuleţul în care se aflau 200 de oameni să deraieze şi a vandalizat 10 maşini ale turiştilor, a fost eliberat din arestul Poliţiei şi va fi cercetat sub control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Tcaciuc din Moldoviţa, judeţul Suceava, a fost reţinut pentru 24 de ore duminică, 23 iunie. Cazul a ajuns pe masa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Procurorul a considerat că Vasile nu este pericol public şi a decis ca bărbatul să fie cercetat în continuare în stare de libertate, sub control judiciar.

Vasile Tcaciuc în vârstă 44 de ani este cercetat pentru comiterea a trei infracţiuni: distrugere, blocarea căii ferate şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Faptele au fost comise luni, 17 iunie, în comuna Moldoviţa a judeţului Suceava. Bărbatul este acuzat că a aruncat cu pietre în Mocăniţa în care se aflau 200 de oameni, a pus bolovani pe şine, iar locomotiva a fost cât pe ce să deraieze. După aceste incidente, câţiva turişti au coborât din trenuleţ şi l-au pălmuit pe atacator. În replică, Vasile a tăiat pneurile de la 10 maşini aparţinând turiştilor.

Păgubiţii au sunat la 112, însă poliţistul ajuns la faţa locului nu a luat măsuri imediate. La începutul săptămânii trecute, Inspectoratul judeţean de Poliţie (IPJ) Suceava a anunţat că Vasile Tcaciuc este cercetat pentru distrugere, pentru că trei dintre turişti au depus plângere pentru vandalizarea maşinilor. 

Două zile mai târziu, după ce cazul a fost prezentat în presă, IPJ a anunţat că a extins cercetările. Aşa că duminică, 23 iunie, atacatorul a fost reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul a fost încătuşat şi adus la sediul IPJ Suceava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările