Cetatea de Scaun a Sucevei îşi reduce programul de vizitare pentru unele lucrări de modernizare

Cetatea de Scaun
a Sucevei îşi reduce programul de vizitare pentru unele lucrări de modernizare

Cetatea de Scaun a Sucevei îşi reduce programul de vizitare. FOTO www.agroapress.ro

Firma care se ocupă de amplasarea expoziţiei permanente în Cetate a acceptat că poate lucra şi împreună cu vizitatorii şi în afara programului de vizitare. Programul de vizitare va fi în intervalul orar 10.00 – 18.00, în perioada 6 iulie -5 august 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

Propunerea firmei  EVOLVE Media SRL Iaşi de a se închide pentru public Cetatea de Scaun a Sucevei timp de o lună, interval în care să se amplaseze expoziţiile permanente, nu a fost aprobată de Consiliul Judeţean Suceava. S-a stabilit, în schimb, că programul de vizitare al Cetăţii de Scaun a Sucevei, începând cu data de 6 iulie 2016, să fie între orele 10 – 18.00, până pe 5 august.

Măsura este luată pentru a se permite dezvoltarea şi completarea expoziţiei muzeotehnice permanente din spaţiile interioare şi exterioare ale Cetăţii de Scaun a Sucevei. În intervalul de timp mai sus menţionat, programele de videoproiecţie vor fi întrerupte, echipamentul tehnic aflându-se în revizie tehnică.

Cu alte cuvinte, pretenţia firmei EVOLVE Media SRL Iaşi de a se opri accesul vizitatorilor în Cetatea de Scaun, pentru a rezolva problemele tehnice privind amenajarea expoziţiei permanente, nu a fost luată în considerare. Conducerea Consiliului Judeţean Suceava, în calitate de proprietar şi reprezentanţii Muzeului Bucovinei, care administrează acest obiectiv istoric şi turistic, au constatat că nu sunt motive întemeiate în argumentaţia firmei ieşene pentru a se închide, timp de o lună, accesul vizitatorilor în interiorul Cetăţii.

Dacă mai adăugăm faptul că prin contractul de finanţare cu bani europeni a restaurării Cetăţii de Scaun s-a stabilit şi un target privind numărul de vizitatori, iar pretenţia firmei EVOLVE de a opri timp de o lună vizitarea obiectivului istoric pentru ultimele retuşuri privind amplasarea expoziţiilor permanente, chiar în plin sezon turistic, afectează direct acest obiectiv financiar asumat, decizia luată la Consiliul Judeţean Suceava este justificată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis că din luna august a acestui an, Cetatea de Scaun a Sucevei va deveni un obiectiv turistic complet, devenind unul dintre punctele de plecare pentru proiectul “Ştefanian” care va demara începând din anul viitor.

Alte ştiri pe această temă:


Spectaculos iluminat ambiental la Cetatea de Scaun a Sucevei, redeschisă de marţi pentru vizitare

Cetatea de Scaun a Sucevei va fi monitorizată video, după reabilitare

Sucevenii pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei. Programul tututor muzeelor ce vor putea fi vizitate gratuit de Noaptea Muzeelor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările