Care este condiţia esenţială ca urzicile să aibă efect după ce sunt mâncate

Care este condiţia esenţială ca urzicile să aibă efect după ce sunt mâncate

FOTO: www.poftabuna.com

Studiile cercetătorilor arată că urzicile stimulează sistemul imunitar, ajută la vindecarea bolilor de piele şi la detoxifierea organismului. În plus, au un conţinut ridicat de vitamina C şi fier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Postul Paştelui nu este o perioadă uşoară pentru creştinii care întrerup consumul de carne, lactate şi ouă. Din paleta largă de legume care pot da savoare mâncărurilor fac parte şi urzicile.

Studiile cercetătorilor arată că mâncărurile de urzici stimulează sistemul imunitar, ajută la vindecarea bolilor de piele şi la detoxifierea organismului. În plus, au un conţinut ridicat de vitamina C şi fier.

Urzicile pot contribui la vindecarea anemiei, energizează organismul, ajută la înlăturarea stărilor de oboseală. Sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet, gută sau artrită pentru că scad glicemia şi au proprietăţi antiinflamatoare. Urzicile sunt recomandate şi pentru întreţinerea podoabei capilare. Şamponul de urzică face minuni în cazul celor care au mătreaţă sau se confruntă cu problema căderii părului.

Ceiul de urzică pentru uz intern are efect benefic în tratarea bronşitei şi a astmului. Conţine antihistaminice naturale care combat alergiile. În plus, ajută şi la reducerea retenţiei de apă. Cel pentru uz extren, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Aşadar, urzicile ajută la sănătatea organismului cu o condiţie: să fie culese din zone nepoluate, din pădure şi nu de pe marginea drumurilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: