Alimentele care ajută organismul în lupta împotriva COVID-19. Opinia unui cercetător de la o universitate cunoscută

Alimentele
care ajută organismul în lupta împotriva COVID-19. Opinia unui cercetător de la o universitate cunoscută

FOTO: Adevărul

Se ştie deja că organismele umane reacţionează diferit atunci când sunt infectate cu noul coronavirus. Unii oameni nu simt nimic, sunt asimptomatici. Pentru alţii, însă, boala devine un chin care poate să le sape drumul spre moarte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii Departamentului de Sănătate de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava încearcă să afle dacă alimentaţia sănătoasă poate să sprijine sistemul imunitar în lupta cu necruţătorul SARS CoV-2. Proiectul lor este la început de drum, însă primele rezultate arată că există alimente care ajută organismul.

„Trebuie să ne gândim că această boală este, la urma urmei, un amalgam de reacţii ale organismului. Printre aceste reacţii există şi inflamaţia. De fapt, COVID-ul este o boală manifestată în principal prin reacţii inflamatorii. Dacă noi reuşim să aducem în organismul nostru acele substanţe care să ajute corpul să lupte, atunci, probabil, putem observa o îmbunătăţire în gestionarea acestei boli. (...)

Repet, este o cercetare care nu urmăreşte să vindece această boală, nici măcar să o prevină, dar să ajute în gestionarea ei. Alimentaţia corectă ne ajută pe termen lung. Ne ajută şi în cazul acestei boli.

Este indicat să aducem în organism substanţe cu rol antiinflamator, rol protectiv, pe care le găsim în principal în fructe şi legume. Ar fi bine să ne gândim şi la acele alimente mai puţin utilizate cum sunt scorţişoara, ghimbirul şi ceaiul verde”, a declarat lector dr. Andrei Lobiuc de la Departamentul de Sănătate al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Citeşte şi: 

Vacanţă fără grija COVID-ului. Ţara Dornelor, locul din Bucovina cu zero cazuri de îmbolnăvire

Aproape 600 de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Număr record de teste efectuate: 14.680

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: