Parteneriat între Universitatea din Galaţi şi BlueSpace Tehnology pentru producţia de drone cu aripă fixă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Universităţii şi cei ai BlueSpace Tehnology vor încheia un parteneriat Foto: UGAL
Reprezentanţii Universităţii şi cei ai BlueSpace Tehnology vor încheia un parteneriat Foto: UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi va încheia un parteneriat de dezvoltare ştiinţifică şi cercetare cu BlueSpace Tehnology. Părţile implicate au în vedere o colaborare pe termen lung ce va aduce un aport semnificativ domeniului de inovaţie al ingineriei moderne.

Analiza perspectivelor abordate şi manifestarea interesului pentru oportunităţile oferite de avansul tehnologic, concomitent cu pasiunea pentru ştiinţă şi cunoaştere, au dus la identificarea unor multiple subiecte de interes comun. Astfel, s-a semnat un document ca baza de lucru pentru o tematică invatoare şi de actualitate în rândul instituţiilor cu profil tehnic şi nu numai.

Cel mai important obiectiv al acordului constă în dezvoltarea şi implementarea de noi tehnologii pentru aeronavele fără pilot, cunoscute în engleză ca UAV-uri (unmanned aerial vehicle), şi sub denumirea comună de drone. Paleta domeniilor aplicative a unor astfel de sisteme este vastă şi complexă, aceste aeronave robotizate fiind deja regăsite în multiple industrii, la nivel mondial.

Specificul activităţii susţinute prin parteneriatul menţionat va consta în dezvoltarea unor drone cu aripă fixă. Astfel de sisteme presupun o ridicare de la sol printr-o rampă de lansare, fiind potrivite pentru misiuni pe distanţe lungi, cum ar fi cartografierea, supravegherea şi apărarea, unde fiabilitatea este un factor important.

Prin această colaborare, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, alături de BlueSpace Tehnology, vor concretiza o iniţiativă dedicată inovaţiei şi progresului tehnologic, benefică pentru parteneri şi pentru industriile inovatoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite