Trafic în condiţii de iarnă pe şosele din Ialomiţa. Recomandările poliţiştilor: „şoferii să circule cu viteză redusă”

Trafic în condiţii de iarnă pe şosele din Ialomiţa. Recomandările poliţiştilor: „şoferii să circule cu viteză redusă”

Instalată oficial şi în Ialomiţa, iarna dă bătăi de cap şoferilor. Pe toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene se acţionează de la primele ore ale dimineţii cu utilajele de deszăpezire, care împrăştie materiale antiderapante şi sare. Pe cele mai importante şosele stratul de zăpadă atinge 3 centimetri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai mare risc îl reprezintă tasarea zăpezii pe carosabil, din cauza traficului intens. Vizat în acest sens este Drumul Naţional 2A Bucureşti – Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa. Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere au precizat faptul că deocamdată nu au fost semnalate evenimente rutiere. „Se circulă în condiţii de iarnă, însă la momentul de faţă nu au fost semnalate evenimente pe şoselele din Ialomiţa. Situaţia, din punctul nostru de vedere, este sub control” precizează comisarul de poliţie Sorin Goagă, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Ialomiţa.

Recomandările poliţiştilor

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră  nu sunt anunţate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a vreunui eveniment rutier, nici probleme majore de fluenţă a traficului pe principalele artere de circulaţie.

„Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers. De asemenea, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.” susţin oficialii din cadrul Centrului INFOTRAFIC al Poliţiei Române.

Citiţi şi:

Cum va fi vremea de Bobotează. Cât de mult se încălzeşte, unde lovesc ninsorile şi ce zone vor fi stăpânite de polei

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările