ISU Ialomiţa măreşte echipa voluntarilor. Ce condiţii se impun pentru candidaţi

ISU Ialomiţa măreşte echipa voluntarilor. Ce condiţii se impun pentru candidaţi

Militarii de la ISU căută voluntari FOTO Adevărul

Începând cu data de 05 aprilie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa a început o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor ”Salvator din pasiune”.  Militarii din Bărăgan au început o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor „Salvator din pasiune”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mărim echipa voluntarilor!
 
Până pe 3 mai, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa aşteaptă pentru înscriere noi candidaţi care doresc să se alăture echipei salvatorilor. 
 
Candidatul la statutul de voluntar este persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: 
- are vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
- este apt din punct de vedere medical; 
- nu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;
- nu a pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă;
- nu este angajat în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă;
- nu este angajat sau nu îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situaţii de urgenţă. 
Recrutarea se realizează de luni până vineri, în intervalul 08.00-16.00 la sediul inspectoratului din municipiul Slobozia, dar şi al subunităţilor din Urziceni, Ţăndărei şi Feteşti. 
Înscrierea şi recrutarea candidaţilor va fi urmată de o perioadă de 5 zile de analiză a dosarelor, iar dacă acestea îndeplinesc toate condiţiile legale, se vor încheia  contractele de voluntariat. 
Detalii suplimentare pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al jud. Ialomiţa - www.isujialomita.eu (clic pe afişul campaniei) sau la structura de pregătire pentru intervenţie şi rezilienţa comunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa, la numărul de telefon 0243.232.396/97.
***
Cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăţa şi vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv şi vor putea participa la misiunile de intervenţie.
Participarea persoanelor fizice la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii se va derula fără scop lucrativ şi fără remuneraţie, în scopul creşterii calităţii misiunilor umanitare executate de inspectoratul judeţean. 
În prezent, în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa desfăşoară activităţi de voluntariat 19 persoane, care sunt dornice de a-şi mări echipa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările