Ialomiţenii, învăţaţi cum să se ferească de hoţii din autoturisme. Sfaturi de la poliţişti

Ialomiţenii, învăţaţi cum să se ferească de hoţii din autoturisme. Sfaturi de la poliţişti

Hoţii din  autoturisme acţionează oricând FOTO Adevărul

Pornind de la premisa că există situaţii care pot favoriza producerea unei infracţiuni şi că, printr-o conduită preventivă acestea pot fi evitate, ieri, 18 septembrie, poliţiştii ialomiţeni au stat de vorbă cu cetăţenii şi le-au înmânat flyere cu sfaturi şi recomandări, în cadrul campaniei “Fii cu ochii pe hoţii din auto!”.


Orice conducător auto ştie ca nu este prudent să lase geamurile întredeschise sau cheile în contact, atunci cand lipseşte chiar şi câteva clipe de lângă maşină sau să lase la vedere în autoturism obiecte de valoare (borsete, telefoane mobile, sisteme GPS, laptopuri etc). Cu toate acestea, multe persoane uită, din grabă sau din neglijenţă, bunuri care atrag atenţia celor certaţi cu legea, sau lasă maşina cu motorul pornit ori geamurile deschise, gândindu-se că nu are ce să se întâmple atâta timp cât nu se îndepartează prea mult de aceasta.

De asemenea, parcarea maşinii în locuri izolate sau neamenajate şi nesupravegheate, reprezintă unul dintre factorii de risc care trebuie evitaţi, infractorii profitând de orice împrejurare ca să sustragă radiocasetofoane, acumulatori auto etc., avertizează poliţiştii.

Când se circulă cu viteză redusă prin locuri necunoscute este de recomandat ca  portierele să fie închise şi geamurile ridicate. Bunurile şi obiectele de valoare nu trebuie lăsate la vedere. Un hoţ poate pătrunde în autoturism şi poate sustrage aceste bunuri în timpul în care se aşteaptă la culoarea roşie a semaforului.
 

Vă recomandăm şi:

Hoţi din autoturisme, arestaţi preventiv. Patru dintre suspecţi acţionau în Olteniţa

Tupeu de hoţi. Furau în plină zi piese auto dintr-o maşină, în parcarea Sălii Sporturilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările