Ancheta sângelui vândut ca la piaţă continuă: 500 de ialomiţeni au plătit ilegal bani pentru un drept al lor

Ancheta sângelui vândut ca la piaţă continuă: 500 de ialomiţeni au plătit ilegal bani pentru un drept al lor

Medicul Cristiana Stoian este acuzată că a vândut ilegal sângele pacienţilor FOTO: curierulialomitean.ro

Cercetările prinvind dosarul penal ce are ca obierct tranzacţiile ilegale cu sânge uman desfăşurate la Centrul de Transfuzii Ialomiţa nu s-au finalizat. Procurorii care anchetează cazul au dezvăluit recent faptul că medicul Cristiana Stoian, cea care manevra întreaga afacere, ţinea sub cheie o listă cu toate persoanele care cumpărau sânge. Peste 500 de ialomiţeni se regăsesc pe acea hârtie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Condicuţa” doctoriţei Stoian

Urmările acestui caz tulburător pentru sistemul sanitar ialomiţean scot la iveală multe abuzuri de care doctoriţa Cristiana Stoian se face vinovată.

În urma cercetărilor efectuate, organele judiciare locale care anchetează tranzacţiile ilegale cu sânge uman au descoperit printre documentele ridicate de la Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomiţa o serie de înscrisuri „speciale”.

Respectivele hârtii, scriu reporterii ziarului on line independentonline.ro de la Slobozia,  sunt un fel de „condicuţe” ale medicului Cristiana Stoian în care aceasta ţinea evidenţa donatorilor, dar şi a persoanelor care cotizau cu sume de bani pentru sângele solicitat.

În urma evidenţelor descoperite în respectivele înscrisuri, anchetatorii au reuşit să stabilească, estimativ, faptul că de la debutul cercetărilor şi până la arestarea efectivă a doctorului Cristiana Stoian, 500 de ialomiţeni au fost păcăliţi să cumpere sânge, deşi ar fi trebuit să beneficieze de el în mod gratuit.

Mai mult, în ultimele 3 luni, săptămânal, zeci de persoane cărora le-a fost impus să cumpere sânge au venit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia să reclame abuzurile doctorului Cristiana Stoian. Cei mai mulţi dintre noii martori sunt din zona municipiului Feteşti.

„Maniera în care s-a desfăşurat ancheta a făcut ca tot mai mulţi oameni să vină să reclame faptul că au fost înşelaţi. Se întâmplă aproape săptămînal. Cei mai mulţi susţin că au auzit de la televizor ce s-a întîmplat!» a explicat Daniela Dediu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia.

Reamintim faptul că medicul Cristiana Stoia, şefa Centrului de Transfuzii Sanguie Ialomiţa, a fost arestată în vară ca urmare a faptului că ar fi vândut sângele recoltat de la donatori ca la piaţa. Pentru fiecare flacon percepea un tarif cuprins între 50 şi 100 de lei. Deocamndată cercetările sunt în curs, doctoriţa Stoian aflându-se în stare de arest preventiv.

Citiţi şi:

Sânge vândut la negru de angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine Ialomiţa. O asistentă a fost reţinută

Anchetă în toată regula la Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomiţa. Angajaţii instituţiei sunt angajaţi că vindeau la negru sângele recoltat de la donatori. Fiecare doză tranzacţionată avea preţuri cuprinse între 50 şi 100 de lei.


Percheziţii la Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomiţa. Nouă angajaţi sunt chemaţi la audieri

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia împreună cu poliţiştii au efectuat un număr de nouă percheziţii pe raza oraşului. Una dintre locaţii a fost Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomiţa, din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: