Încă 60 de focare de pestă au fost stinse. Ce localităţi rămân sub restricţii de repopulare cu animale

Încă 60 de focare de pestă au fost stinse. Ce localităţi rămân sub restricţii de repopulare cu animale

În judeţul Ialomiţa au fost stinse încă 60 de focare de pestă FOTO Adevărul

Medicii veterinari din judeţul Ialomiţa au anunţat că pe raza judeţului auost stinse încă 60 de focare de pestă porcină, însă îmai multe localităţi rămân sub restricţii de repopulare cu animale din cauza îmbolnăvirilor apărute la porcii mistreţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Astfel, pe raza judeţului, în perioada 25 februarie-5 martie au fost stinse 60 focare de pestă porcină africană, după cum urmează: Vlădeni (19 focare), Mihail Kogălniceanu (9 focare), Hagieni (4 focare), Borduşani (2 focare), Cegani (1 focar), Făcăeni (10 focare), Progresu (2 focare), Platoneşti (6 focare), Lăcusteni (3 focare), Maltezi (2 focare) şi Movila (2 focare).
 
"În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică actuală, informăm crescătorii de porcine că în data de 22 febriarie au fost confirmate 4 cazuri de pestă porcină africană la mistreţi morţi pe FV7 Ciunga, iar în data de 25 februarie a fost confirmat un caz de pestă porcină africană la un mistreţ vânat pe FV18 Gheorghe Lazăr.
 
Ţinând cont de cele precizate subliniem faptul că datorită situaţiei epidemiologice existente în mediul silvatic, exploataţiile nonprofesionale în care s-a efectuat uciderea preventivă a tuturor porcinelor, aflate în localităţile cuprinse în zona infectată, cu o rază de 8 km (200 kmp), stabilită în concordanţă cu prevederile Directivei 60/2002, art. 16, pentru combaterea cazurilor de pestă porcină africană, nu pot fi repopulate la momentul actual (Vlădeni, Mihail Kogălniceanu, Hagieni, Borduşani, Cegani, Făcăeni, Progresu, Platoneşti, Lăcusteni, Maltezi şi Movila)", au anunţat medicii veterinari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările