Un cuplu de români şi-a abandonat copilul de 4 luni pe o stradă din Verona

Un cuplu de români şi-a abandonat copilul de 4 luni pe o stradă din Verona

Bebeluşul a fost găsit de un cetăţean pakistanez FOTO: TG Verona

Doi tineri din România, stabiliţi în urmă cu un an în Italia, şi-au abandonat copilul în vârstă de 4 luni pe o stradă din Verona, acesta fiind găsit în noaptea de 14/15 octombrie 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copilul a fost găsit aproape de miezul nopţii de un cetăţean pakistanez. Era abandonat pe o stradă din Verona, scrie Rotalianul, citând publicaţia italiană TG Verona. Copilul a fost dus la spital şi este în stare bună, ceea ce l-a salvat fiind pătura din lână în care părinţii săi, un bărbat în vârstă de 30 ani, şi o femeie în vârstă de 34, l-au abandonat.

Autorităţile au dat de urma celor doi, avertizate fiind de o cunoştinţă a acestora, care îi găzduia. Gazda românilor a auzit că în oraş a fost găsit un bebeluş abandonat, iar în momentul în care a ajuns acasă a observat că lipseşte copilul cuplului de români.  
 
„Investigaţiile sunt încă în curs de desfăşurare pentru a înţelege ce i-a condus pe cei doi părinţi la un gest atât de extrem, dacă a fost doar disperarea pentru sărăcia lor economică sau dacă există motive de altă natură.
 
Din fericire, micuţul Zeno, aşa cum a fost numit de medicii de la secţia de Pediatrie a  spitalului Borgo Trento după numele sfântului protector al oraşului, se simte bine şi în zilele următoare serviciile sociale ale municipiului Verona îi vor asigura protecţia şi îngrijirea. Părinţii lui vor trebui să răspundă însă în faţa judecătorilor pentru infracţiunea de „abandon de minori agravat, comis de un părinte”“, scrie Rotalianul.
 
Un consilier pentru servicii sociale de la Primăria din Verona le-a declarat jurnaliştilor că foarte multe persoane contactează autorităţile, arătându-şi disponibilitatea de a înfia bebeluşul.
 
VĂ RECOMANDĂM ŞI: 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările