Spitalul suport-COVID de la Caracal a rămas fără conducere. Managerul şi directorul medical au demisionat. Primar: „Vom lua o hotărâre astăzi“

Spitalul suport-COVID de la Caracal a rămas fără conducere. Managerul şi directorul medical au demisionat. Primar: „Vom lua o hotărâre astăzi“

Managerul Spitalului Municipal Caracal şi-a prezentat demisia, directorul medical a făcut la fel, iar directorului de îngrijiri medicale nu i-a fost prelungit mandatul în funcţie. Primarul municipiului a confirmat situaţia şi spune că astăzi, cum starea de urgenţă a încetat, va lua o decizie prntru a numi o nouă echipă.

Managerul Marian Mitran a demisionat cu două zile în urmă, înaintând demisia către Prefectura Olt şi către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, având în vedere că pe perioada stării de urgenţă spitalele, chiar şi cele aflate în administrarea autorităţilor locale, s-au subordonat direct ministerului.

„Astăzi trebuie să luăm o hotărâre, încă n-am luat-o. Doctoriţa (n.r. - directorul medical Beatrice Ghimiş) spune că nu mai acceptă. (...) Eu nu ştiu ce s-a-ntâmplat, directorul Mitran ce a făcut pe acolo. Ceva s-a întâmplat în perioada asta“, a declarat primarul Caracalului, Liviu Radu. Directorului de îngrijiri medicale (asistenta şefă a spitalului) de asemenea nu i-a fost prelungit mandatul, primarul vorbind de „chichiţe juridice“ care ar fi permis acest lucru, deşi ocupanta funcţiei, Cristina Zuica, îndeplinea condiţiile.

Primarul Liviu Radu a mai declarat că managerul Marian Mitran nu a avut nicio discuţie cu el pe tema demisiei, managerul înaintându-şi demisia direct către minister. Cu câteva zile înainte a avut însă loc o întâlnire, iar subictul ar fi fost deschiderea secţiei Psihiatrie. „L-am întrebat ce are de gând cu Psihiatria“, a mai spus primarul, care apreciază însă ca fiind bună activitatea managerului Marian Mitran în fruntea spitalului, Cu toate acestea, astăzi se va lua o decizie cu privire la numirea unui nou manager, varianta ca Marian Mitran să rămână în continuare în fruntea unităţii sanitare fiind puţin probabilă. „N-am luat încă o decizie, nu sunt omul care să adopt singur astfel de decizii. Nu va fi vorba de numele vehiculat (n.r. - Cristina Pencu, administratorul public al oraşului)“, a mai spus primarul. 

Managerul spitalului, Marian Mitran, nu a putut fi contactat pentru a da detalii despre motivele care au dus la această decizie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările