Realegerea primarului mort de la Deveselu a ajuns în presa internaţională

Realegerea primarului mort de la Deveselu a ajuns în presa internaţională

Ion Aliman a fost ales cu 1.057 voturi, din cele 1.619 exprimate FOTO: Adevărul

Povestea primarului de la Deveselu, decedat, dar rămas pe listele electorale, şi desemnat câştigător în urma numărării voturilor, a ajuns în presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

CNN a rezervat spaţiu relatării situaţiei de la Deveselu. Citând Reuters, jurnaliştii CNN menţionează că primarul decedat de la Deveselu, Ion Aliman, a fost reales cu o largă majoritate de voturi, peste 60%, deşi întreaga comunitate ştia că acesta nu-şi poate exercita funcţia.
 
„Un videoclip difuzat pe reţelele de socializare arăta zeci de săteni vizitâmd mormântul lui Ion Aliman, candidat PSD, unde au aprins lumânări după votul de duminică. „Este victoria ta. Să ştii că vei fi mândru de noi. Odihneşte-te în pace”, spune un bărbat. Aliman a câştigat al treilea mandat de primar al oraşului Deveselu, un sat de aproximativ 3.000 de oameni din sudul României, cu 64% din voturi, potrivit datelor Biroului Electoral“, scrie sursa citată, menţionând că o situaţie similară s-a înregistrat în România, în judeţul Iaşi, la Voineşti, unde primarul a murit chiar în ziua alegeruilor, în 2008.
 
În ciuda victoriei lui Aliman, PSD a pierdut duminică oraşe şi consilii judeţene cheie în faţa PNL, care conduce cu un guvern minoritar, şi a USR-Plus, o alianţă a două grupări de centru-dreapta, mai relatează CNN şi BBC.
 
La Deveselu se vor relua alegerile, miza scrutinului din 27 septembrie 2020 fiind tocmai determinarea organizării de noi alegeri. Conducerea primăriei va rămâne, speră PSD, în mâna noului viceprimar care se va alege din rândul consilierilor. Nicolae Dobre, cel care l-a secondat pe Aliman şi în mandatul încheiat, va fi persoana desemnată, acesta urmând să figureze şi pe buletinul de vot, din partea PSD, la alegerile viitoare. PSD a câştigat la Deveselu 9 din cele 13 mandate de consilier.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările