Noi cazuri în focarul de la Caracal. Un copil de 12 ani, internat în spital

Noi cazuri în focarul de la Caracal. Un copil de 12 ani, internat în spital

Copilul este tratat la spitalul din Slatina FOTO: Alina Mitran

Încă un pacient care a contractat noul coronavirus ca urmare a focarului de la fabrica de confecţii din Caracal a fost internat în spital. Este vorba de un copil de 12 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copilul este fiul unui angajat al fabricii Vas Co Tricot din Caracal, unde contabila firmei a foost primul pacient din focar confirmat cu noul coronavirus şi internat în spital. A urmat o testare, fiind prelevate probe de la alţi opt angajaţi, şapte dintre aceştia fiind pozitivi pentru coronavirus. Ieri au fost raportate în Olt alte trei cazuri, toţi pacienţi dintr-o singură familie, de asemenea contacţi ai unui angajat de la Caracal, iar astăzi DSP a raportat un nou caz.

„Pacientul în vârstă de 12 ani (sex masculin) a fost   internat la Spitalul Municipal Caracal din data de 27.04.2020. După primirea  rezultatului  pacientul a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Din ancheta epidemiologica reiese că  acesta este  contact direct al unui  caz confirmat, respectiv  angajat al fabricii de textile Caracal“, a precizat DSP Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

Pacientul se află sub tratament şi este în stare generală bună, mai spun oficialii DSP.

Noul coronavirus ar fi ajuns în firma din Caracal după ce o angajată a unei firme din Motru, închisă în 21 aprilie pentru 14 zile, s-a aflat într-o delegaţie la Caracal. Prima care a prezentat simptomele bolii COVID-19 a fost contabila firmei din Caracal, care s-a aflat la lucru în 16 aprilie, fiind ultima zi de lucru înainte de internarea în spital. După Paşte s-a simţit rău şi s-a prezentat la spital, în 23 aprilie venind şi rezultatul conform căruia are infecţia cu noul coronavirus.

Numărul pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus care au legătură cu fabrica din Caracal a ajuns la 12.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările