Fosta şefă a Tribunalului Olt, condamnată pentru că a luat mită de la Bercea Mondial, a ieşit din închisoare

Fosta şefă a Tribunalului Olt, condamnată pentru că a luat mită de la Bercea Mondial, a ieşit din închisoare

Carmen Marinescu a obţinut o hotărâre definitivă pronunţată de Tribunalul Dolj FOTO: Semnalul Oltului, Râmnicului şi Argeşului

Carmen Marinescu, fosta şefă a Tribunalului Olt, condamnată în 2017 într-un dosar de luare de mită, a ieşit din închisoare, ca urmare a hotărârii Tribunalului Dolj.

Ştiri pe aceeaşi temă

A treia cerere de eliberare condiţionată depusă de fostul magistrat Carmen Marinescu a fost cu noroc. Fosta judecătoare a fost eliberată marţi, 18 mai 2021, din Penitenciarul Craiova unde ispăşea o pedeapsă de 8 ani de închisoare, scrie Impact în Olt.

Tribunalul Dolj a pronunţat următoarea soluţie definitivă: 

Soluţia pe scurt: ,,Admite contestaţia formulată de contestatoarea Marinescu Eugenia – Carmen împotriva sentinţei penale numărul 472/2021 din data de 23 februarie 2021 pronunţată de Judecătoria Craiova în dosarul numărul 3136/215/2021. Desfiinţează sentinţa penală numărul 472/2021 din data de 23 februarie 2021 pronunţată de Judecătoria Craiova în dosarul numărul 3136/215/2021 şi rejudecând, În temeiul: art. 587 din Codul de procedură penală şi art. 100 din Codul penal, Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Craiova privind liberarea condiţionată a condamnatei Marinescu Eugenia – Carmen. Dispune liberarea condiţionată a condamnatei Marinescu Eugenia – Carmen de sub puterea mandatului nr. 265/2017 emis de Curtea de Apel Craiova în baza sentinţei penale numărul 184/2016. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 18 mai 2021.”

Carmen Marinescu a fost condamnată în iunie 2017 la 8 ani de închisoare, fiind acuzată că a primit mită 200.000 euro pentru a-l judeca pe interlopul Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, în stare de libertate. Carmen Marinescu s-ar fi angajat, pentru respectiva sumă, şi să obţină pentru Bercea Mondial o pedeapsă neprivativă de libertate. 

„În acelaşi dosar, Iuliu Severus Marinescu – soţul fostei şefe a Tribunalului Olt, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Primul a fost eliberat condiţionat în 2018, iar cel de-al doilea, în 2019“, scrie Impact în Olt.

Vă recomandăm şi:

Acuzaţii: Judecătoarea Carmen Marinescu a cumpărat un teren în Slatina din şpaga de la „Bercea Mondial”

Fosta şefă a Tribunalului Olt, condamnată la 8 ani de închisoare, încarcerată. „Celor cărora ne-au făcut atâta rău, vă spun că v-am iertat!”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările