Alegeri parlamentare 2020. Unei sibience de 83 de ani nu i s-a permis să voteze VIDEO

Alegeri parlamentare 2020. Unei sibience de 83 de ani nu i s-a permis să voteze VIDEO

Alegeri parlamentare 2020 Foto Andreea Alexandru

Mai multe incidente electorale au fost semnalate duminică, 6 decembrie, în ziua alegerilor parlamentare 2020, dintre care doar unele s-au confirmat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până la ora 19:00, în judeţul Sibiu, spre exemplu, au fost înregistrate trei sesizări.
 
Astfel, la ora 13:45, un bărbat din Galaţi a sunat la 112 ca să reclame faptul că nu a fost lăsat să voteze într-o secţie de votare din Şelimbăr. 
 
„În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şelimbăr a fost identificată persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Galaţi, care nu avea nici reşedinţă şi nici drept de vot în judeţul Sibiu”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Lazăr. 
 
Gălăţeanul a scăpat cu un avertisment pentru „apelare abuzivă a autorităţilor, conform art. 32 alin. 1 lit. a.) din OUG 34/2008.
 
O altă sesizare s-a înregistrat la ora 14:55, prin numărul de telefon TelVerde. Un alegător a reclamat faptul că o parte din membrii unei comisii de votare ai unei secţii din oraşul Sibiu nu poartă masca de protecţie în mod corespunzător. În urma cercetărilor, s-a constat că aspectele sesizate nu se confirmă. 

Unei sibience de 83 de ani nu i s-a permis să voteze:     
 
Cinci minute mai târziu, o femeie a sesizat telefonic Centrul Operaţional al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu că mamei sale nu i s-a permis să voteze la o secţie de votare din Miercurea Sibiului. 
 
Cercetările au scos la iveală că este vorba despre o persoană în vârstă de 83 de ani, cu reşedinţa în Miercurea Sibiului, care prin urmare avea drept de vot. „Având în vederea aspectele constatate, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, faptă prevăzută şi pedepsită de 385 alin. 1 din Cod Penal”, cu închisoarea de la 6 luni la trei ani.
 
„Vă asigurăm că toate sesizările de incidente electorale au fost şi vor fi verificate cu celeritate şi echidistanţă, iar structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfăşurare a procesului electoral”, a mai precizat reprezentantul Poliţiei Sibiu.
 

Vă mai recomandăm şi: 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările