Acuzaţii grave după moartea unui pacient în spitalul din Sibiu. S-a infectat cu SARS-COV-2 după internare: „Îmi spunea că este lagăr de exterminare”

Acuzaţii grave după moartea unui pacient în spitalul din Sibiu. S-a infectat cu SARS-COV-2 după internare: „Îmi spunea că este lagăr de exterminare”

Spitalul Judeţean Sibiu FOTO turnulsfatului.ro

Fiul celui decedat lucrează ca medic în Franţa şi a făcut mărturisiri înfiorătoare despre împrejurările care au dus la moartea tatălui său. „Mi-a spus că se simte ca-ntr-un lagăr de exterminare”, a afirmat medicul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia unui pacient din Sibiu, decedat de COVID-19,  face acuzaţii grave  la adresa medicilor de la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean. Pacientul suferea şi de cancer limfatic, iar infectarea cu SARS-CoV-2 s-a produs în spital, după internare, iar familia spune că omul a avut parte de un tratament inuman din partea cadrelor medicale. 

Fiul bărbatului decedat lucrează ca medic în Franţa şi vrea să atragă atenţia asupra modului în care a fost tratat un pacient fără speranţă într-un spital românesc, punctând pe faptul că este multă minciună şi mizerie. 

Cel decedat se numea Mircea Rebegel şi avea 71 de ani. La sfârşitul lunii septembrie, el s-a simţit rău şi a fost internat la secţia de hematologie a spitalului din Sibiu. La internarea în spital rezultatul testului COVID a fost negativ, iar concluzia este că pacientul a contactat virusul după internare, deşi conducerea unităţii medicale afirmă că regulile de prevenire au fost respectate cu stricteţe. 

Urmare a apariţiei simtomelor de Covid-19, pe data de 8 octombrie pacientul a fost transferat în secţia de boli infecţioase unde, cel puţin în teorie, ar fi trebuit să primească un tratament adecvat. Lucrurile au luat însă o turnură dramatică. Familia, care a ţinut legătura prin telefon cu pacientul, spune că acesta s-a plâns în permanenţă de felul în care era tratat.

Tudoriţa Rebegel, soţia pacientului decedat, a declarat, pentru DIGI 24 TV, că omul se simţea prizonier şi că era tratat mizerabil. „Îmi spunea că e lagăr de exterminare şi voia să vină acasă", a declarat femeia. 

La rândul lui, Theodor Rebegel, fiul pacientului decedat, spune cam aceleaşi lucruri legate de percepţia tatălui său cu privire la modul cum a fost îngrijit: „Vorbeam cu el telefon şi spunea că îi e sete, că are gura uscată, că nu trece nimeni (n.r.: personal medical) pe la el şi spunea că este lagăr de exterminare".

Conform fişei medicale, pacientul Mircea Rebegel a murit pe 27 octombrie. Cu o zi înainte, membrii familiei au reuşit să ia pentru ultima dată legătura cu el. „Atât a spus: Teo, vă iubesc! Şi ăstea au fost ultimele cuvinte ale lui”, a declarat Tudoriţa Rebegel, soţia pacientului decedat:

Deosebit de grav este că fiul pacientului, medicul Theodor Rebegel, spune că din foaia de externare reiese că tatăl său nu a primit tratament adecvat pentru COVID-19. Mai mult, acesta afirmă că medicii au minţit când au spus familiei că bărbatul se afla în comă atunci când a murit.

Theodor Rebegel declară că spusele medicilor sunt sunt contrazise flagrant de o fotografie făcută de ruda care a mers să-l identifice pe cel decedat. „Era cu ochii larg deschişi şi cu faţa crispată după o gură de oxigen. Un om care moare în comă, pur şi simplu nu ţine ochii deschişi larg şi cu faţa crispată", a declarat Theodor Rebegel pentru DIGI 24 TV.

Un alt aspect şocat semnalat este acela că, la externare, contrar procedurilor COVID-19, familia a primit înapoi hainele decedatului. „De neconceput! Haine, cu fluide biologice de la un om cu Covid să le trimită la o bătrână acasă şi la fosta mea cumnată care are sechele de tuberculoză. E un risc enorm ce au făcut cei de la boli infecţioase din Sibiu",  spune Theodor Rebegel, fiul pacientului decedat.

Cei de la spital spun că procedurile au fost respectate

Reprezentaţii unităţii medicale au transmis, prin intermediul purtătorului de cuvânt al prefecturii Sibiu, că pacientul a primit tratamentul corespunzător pentru starea în care se afla. „S-a încercat hrănirea sa pe cale orală, cu atenţie, în limita toleranţei, din cauza tulburărilor de înghiţire, pacientul înecându-se la fiecare încercare de a-l hrăni”, a afirmat Andreea Ştefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu. 

Totuşi, medicul Theodor Rebegel neagă ferm că tatăl său avea probleme de înghiţire. „Eu am vorbit cu el. Nu a avut niciodată probleme de deglutiţie. Toate sunt invenţii. Şi pe foaie de externare nu scrie nimic”, afirmă acesta.

Interesant este că membrii familiei lui Mircea Rebegel spun că nu se aşteptau ca acesta să fie salvat, având în vedere boala gravă de care suferea deja. Ei spun, însă, că s-ar fi aşteptat ca medicii să-l fi tratat omeneşte, chiar dacă se afla într-o stare foarte gravă. De aceea, fiul şi soţia lui Mircea Rebegel au ţinut să le transmită un mesaj cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean Sibiu.

„Să fie mai atenţi cu bolnavii de acolo, că sunt suflete şi ei, sunt oameni! Să fie atenţi şi să se comporte cu pacientul cum se comportă cu nişte oameni! Să le fie milă şi compasiune, nu aşa. Şi la noi, în Franţa avem dezastru, dar nu au fost cazuri de genul ăsta”, au spus aceştia.

Vă recomandăm şi:

Ce pedeapsă au primit doi poliţişti care nu purtau mască de protecţie în timp ce au amendat un jurnalist pentru încălcarea legislaţiei anti-COVID

O echipă de control a DSP şi IPJ, dată afară din sediul Primăriei Mărăşeşti. Edilul, viceprimarul şi secretara, prinşi de inspectori fără mască

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările