Un afacerist controversat din Satu Mare este noul director al Teatrului de Nord

Un afacerist controversat
din Satu Mare este noul director al Teatrului de Nord

Vasile Ţăran a fost singurul candidat care a trecut de proba dosarului la concursul organizat de Primăria municipiului Satu Mare, pentru ocuparea postului de manager la Teatrul de Nord  FOTO informatia-zilei.ro

Vasile Ţăran, un controversat afacerist din Satu Mare, va prelua cârma Teatrului de Nord din Satu Mare, fiind desemnat câştigătorul concursului organizat de Primăria Satu Mare pentru desemnarea noului director. Vasile Ţăran nu are studii de specialitate şi nici nu a activat niciodată într-o instituţie de cultură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Satu Mare l-a anunţat joi, 15 mai, câştigător al concursului pentru postul de manager al Teatrului de Nord Satu Mare pe omul de afaceri Vasile Ţăran. Acesta a obţinut nota 8 în urma interviului, fiind singurul candidat rămas dintre cei patru care şi-au depus dosarele în 27 aprilie.

În urma interviului ce a avut loc pe data de 13 mai  în sala de consiliu a Primăriei Satu Mare, comisia de evaluare a decis să îl declare manager al Teatrului de Nord Satu Mare pe Vasile Ţăran. Vasile Ţăran ,în prima etapă a concursului, a obţinut nota 8.25, la a doua etapă nota 8, astfel media fiind de 8.13.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, îl susţine pe Vasile Ţăran şi spune că nu trebuie să fii actor ca să conduci Teatrul.

“Aşa cum nu orice medic poate să fie primar, nu-i nevoie să fii actor ca să conduci teatrul! Eu m-aş bucura să fie cineva cu o altă profesie. Am foarte multe informaţii că la teatru s-au făcut numeroase şmecherii cu banii, iar noul manager – care este un bun economist, cu peste 15 ani vechime, va şti să caute în trecut şi să pună lucrurile la punct” – a declarat Dorel Coica pentru presa locală.

Preşedintele comisiei de examinare a dosarelor, consilierul Masculic Csaba, a declarat că probele s-au desfăşurat conform legii şi că fostul director al instituţiei, Sorin Oros, a încălcat prevederile legii la elaborarea planului de management.

Acesta trebuia, potrivit legii, să fie elaborat fără a fi personalizate, fără a avea semnături şi fără a conţine indicii privind identitatea autorului, cu respectarea cerinţelor din caietul de obiective. Sorin Oros nu a respectat acest lucru- a spus preşedintele de comisie, Masculic Csaba.

Însă Sorin Oros spune altceva. Actorul a dat de înţeles că ştie exact care sunt criteriile de participare, având în vedere că a participat de-a lungul timpului la numeroase concursuri de acest gen, şi că ceea ce spune Masculic nu este adevărat. Despre ceilalţi candidaţi, Adriana Vaida sau Anca Similar, Masculic spune că nu au îndeplinit condiţiile de participare.

Cine e Vasile Ţăran

Omul de afaceri a cumpărat după ‘89 firma de Construcţii Montaj SA şi cabana de la Lacul Călineşti. Construcţii Montaj a adus-o în pragul falimentului cu datorii de 500.000 de euro la stat, cedând pachetul majoritar în 2007 lui Francisc Szilagyi, patronul firmei Dominium, în contul datoriilor pe care le avea la acesta.

Firmei sătmărene i s-a interzis dreptul să participe la licitaţii pentru proiecte europene după ce a obţinut un contract pentru reabilitarea infrastructurii din Berzovia, judeţul Caraş Severin, “Modernizare drumuri locale în comuna Berzovia, judeţul Caraş- Severin". Contractul a fost semnat în anul 2003, dar lucrările au durat mai bine de trei ani, firma lui Ţăran cerând de opt ori prelungirea termenului de predare a lucrărilor.

Potrivit voceatransilvaniei.ro, în 1998, Vasile Ţăran a accidentat mortal o fetiţă de 10 ani chiar pe trecerea de pietoni din faţa şcolii unde învăţa. Cazul ar fi fost muşamalizat cu concursul conducerii de atunci a IPJ Satu Mare. Ţăran a refuzat să plătească daune familiei fetiţei omorâte.

Vă recomandăm şi

Afaceristul Dorel Tamaş, primul miliardar din Alba. Cum a făcut bani fostul sportiv, cu mandat de arestare în lipsă

Dinel Staicu, de la miliţian la afacerist cu milioane de euro în cont. Primii bani i-a făcut după ce a vândut o staţie Peco

Teatru. Spectacolul "Visul unei nopţi de vară" a fost anulat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările