Trei greşeli pe care le fac începătorii pe banda de alergări

Trei greşeli pe care le fac
începătorii pe banda de alergări

Începătorii consideră că să alergi pe bandă este la fel de uşor ca şi în aer liber, unde se opresc când vor

Nerespectarea regulilor interne ale sălilor de fitness, de la cele elementare de igienă la cele specifice, îi pune pe începătorii în ale alergatului pe bandă în situaţii pe cât de haioase, pe atât de periculoase. Riscul de accidentări este unul mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru cei care ajung pentru prima dată într-o sală de fitness, alergatul pe bandă este prima activitate pe care o întreprind, fie că o aleg ei pentru că este o mişcare deja cunoscută, fie că le este indicat de către antrenori, pentru a se încălzi. Deşi la prima vedere pare uşor, alergatul pe bandă poate crea anumite situaţii stânjenitoare ca urmare a unor greşeli elementare pe care oamenii le fac.

„Oamenii pur şi simplu vin la sală şi se duc pe bandă. Sunt timoraţi să întrebe pe cineva, să ceară un sfat, ei merg la bandă pentru că alergatul îl cunoaşte toată lumea, ei cred că să alergi afară, unde pământul stă sub tine, e la fel ca şi pe bandă. Dar banda se mişcă. De aici apar şi cele mai frecvente greşeli. Prima dintre acestea ar fi că oamenii nu conştientizează că nu se pot opri aşa brusc cum o fac la alergatul în aer liber. Sunt dese cazurile în care le sună telefonul şi ei se opresc brusc pe bandă ca să răspundă. Este o situaţie în care riscurile de accidentări sunt mari”, afirmă Nicu Vonet, antrenor si proprietar al sălii Grand Fitness.

Tot el evidenţiază şi alte două greşeli ale începătorilor pe bandă. Una dintre acestea ar fi că începătorii nu întreabă cum se foloseşte banda şi ajungă să stea pe ea minute în şir şi să o butoneze fără ca aceasta să pornească. Alte cazuri din aceeaşi sferă sunt când un client îşi setează un program nepotrivit: îşi doreşte să facă încălzire dar ajunge să simuleze o plimbare prin munţi.

O a treia greşeală elementară şi care poate pune un alergător începător într-o situaţie stânjenitoare, dar în care există şi riscul de accidentare, este igiena şi respectarea regulilor.

„Există în toate sălile, pe toţi pereţii, trecut regulamentul, respective obligativitatea folosirii unui prosop. Sunt mulţi care vin şi spun că ei nu transpiră. Apoi ajung să alerge pe bandă pe anumite programe şi începe să curgă apa pe ei. O situaţie pe cât de haioasă, pe atât de periculoasă, este că se întâmplă să le intre transpiraţie în ochi şi atunci primul instinct e să te opreşti. Dar doar ei se opresc, banda nu, şi de aici până la o accidentare nu e mult”, afirmă antrenorul Nicu Vonet. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările