Tânără de 23 de ani, scoasă la vânzare pe Facebook pentru 400 de euro. Familia fetei, terorizată de proxenet

Tânără de 23 de ani, scoasă la vânzare pe Facebook pentru 400 de euro. Familia fetei, terorizată de proxenet

Foto Arhivă Adevărul

O tânără în vârstă de 23 de ani din judeţul Satu Mare a fost la un pas de a fi vândută de un proxenet pentru suma de 400 de euro. A scăpat datorită unui potenţial client care a anunţat autorităţile, fiind organizat un flagrant.

Potrivit anchetatorilor, totul s-a petrecut în perioada martie - aprilie a acestui an. Tânăra a lipsit de acasă o lună, timp în care familia a continuat să îşi pună întrebări cu privire la locul în care fata s-ar putea afla. Nimeni nu bănuia că aceasta urma să fie vândută pe 400 de euro. 
 
Tânăra locuieşte într-o comună din judeţul Satu Mare, şi provine dintr-o familie modestă, cu mai mulţi fraţi. Fata, alături de părinţii ei, cei patru fraţi şi o cumnată trăiau de pe o zi pe alta şi locuiau într-o casă care avea doar o bucătărie şi o cameră, Acum, cu ajutorul primăriei, familia îşi măreşte încet căsuţa. 
 
Traficantul locuia în imediata apropiere a familiei, împreună cu soţia sa cu care avea şi un copil. În martie, când a dispărut, tânăra a anunţat că merge la magazin să cumpere murături, însă nu s-a mai întors deloc. 

„În ziua respectivă a ieşit de vreo două ori. A doua oară a ieşit la magazin să cumpere murături, şi nu a mai venit toată ziua. Prima dată am crezut că s-a oprit poate la vreo prietenă, dar nu a apărut nici seara şi apoi nu am mai găsit-o”, povesteşte cu amărăciune mama fetei. Fratele său susţine că au încercat să o găsească publicând poze cu ea pe internet, însă nimeni nu i-a contactat să le dea vreo informaţie. 
 
În fapt, tânăra se afla în casa traficantului care încerca să o vândă pe suma de 400 de euro, pe reţelele de socializare, mai exact pe Facebook. Iniţial, acesta a dorit să o ducă la prostituţie în străinătate, însă măsurile impuse de pandemia de coronavirus l-au împiedicat. Disperat, a început să trimită mesaje mai multor potenţiali clienţi, iar unul dintre aceştia a anunţat autorităţile. Poliţia a organizat un flagrant, iar bărbatul a fost prins în parcarea unui supermarket din Satu Mare în timp ce încerca să o vândă pe tânără. 
 
Acum, oamenii stau cu frica în sân deoarece susţin că au fost ameninţaţi de individul care a încercat să le vândă fata, cu toate că acesta se află în spatele gratiilor. „Ne e frică să nu vină, suntem mai tot timpul pe acasă. Ne-a ameninţat şi din puşcărie”, mărturisesc membrii familiei. Pe tânără nu am găsit-o deoarece aceştia susţin că acum locuieşte în altă parte, alături de soţul său. 
 
Bărbatul care a răpit-o pe fata de 23 de ani se numeşte Attila H., iar de-a lungul vieţii acesta a avut mai multe condamnări pentru trafic de persoane. Originar din Salonta, judeţul Bihor, trecutul bărbatului este unul întunecat. Acesta a făcut afaceri şi cu un cetăţean italian, iar în urmă cu mai bine de 16 ani ar fi fost ajutat chiar de către propria soţie. În perioada 2003 - 2004 cei doi au racolat, traficat şi exploatat sexual zece tinere, dintre care 7 minore. Victimele erau obligate să se prostitueze pe şoseaua Salonta-Oradea-Borş, iar două dintre acestea ar fi fost vândute unui cetăţean italian pe sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de euro. 
 

În timp ce îşi ispăşea una dintre condamnări, în 2016, Attila H. s-a plâns la CEDO de condiţiile proaste din închisoare. În 2017, bărbatul a părăsit Penitenciarul Oradea, după ce şi-a executat integral pedeapsa. Un an mai târziu, CEDO a decis că statul român trebuie să-i plătească traficantului 3.000 de euro daune, pentru condiţiile improprii din închisoare.  În total, bărbatul are 5 condamnări la activ. Pentru ultima faptă petrecută în aprilie, acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Tinere şi adolescente forţate să se prostitueze. Traficanţii de carne vie au obţinut peste 300.000 de euro din exploatarea sexuală a victimelor

Traficanţi de carne vie eliberaţi din arest la doar două luni după încarcerare. Au obţinut trei milioane de euro din exploatarea sexuală a victimelor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările