Traficanţi de carne vie eliberaţi din arest la doar două luni după încarcerare. Au obţinut trei milioane de euro din exploatarea sexuală a victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Judecătorii consideră că gruparea de traficanţi de carne vie nu prezintă pericol social, aceştia fiind acuzaţi că au forţat 35 de tinere şi minore să se prostitueze în mai multe ţări europene, iar cu banii obţinuţi şi-au cumpărat vile, maşini de lux şi terenuri.

Curtea de Apel Galaţi a decis să înlocuiască arestarea preventivă cu arestul la domiciliu, pe 14 august, în cazul a şapte suspecţi de proxenetism, constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani. Decizia instanţei este definitivă.

Este vorba de  Jarcă Valentin, Cujbă Ştefan-Ionuţ, Mihai Lorinel, Braşoveanu Dănuţ, Tudoraşcu Adrian, Andrabulea Silviu-Gabriel şi Apostu Iulian-Neculai. Alte patru persoane au fost plasate sub control judiciar.

Gruparea de proxeneţi era ridicată din centrul Devei în luna iunie 2019, unde membrii săi urmau să participe la o gală de kickboxing. Acţiunea fost organizată de poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT Galaţi.  În aceeaşi zi, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare, fiind audiate 47 de persoane.

Anchetatorii aveau probe din care reieşea că membrii grupării infracţionale recrutau tinere prin metoda ”Loverboy”, pe care le obligau apoi să se prostitueze folosindu-se de ameninţări şi agresiuni fizice.

Conform DIICOT Galaţi, începând cu anul 2008, traficanţii de carne vie au racolat 35 de tinere şi minore din Galaţi, Vaslui, Brăila, Constanţa, Dîmboviţa, Timişoara şi Vâlcea, pe care le-au forţat apoi să practice prostituţia în Italia, Spania, Olanda, Germania şi Belgia.

Banii obţinuţi din prostituţie erau însuşiţi în cea mai mare parte de grupul infracţional, suma totală obţinută de aceştia fiind estimată de anchetatori la trei milioane de euro, bani pe care infractorii i-au folosit pentru a-şi cumpăra, pe numele lor sau a membrilor de familie, maşini de lux, apartamente, terenuri şi vile.

Pentru a strânge probele necesare destructurării grupării infracţionale, poliţiştii români au lucrat doi ani alături de poliţiştii din mai multe state europene. Suspecţii de proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani vor rămâne în arest la domiciliu pe perioada procesului, cu excepţia cazului în care încalcă condiţiile impuse de instanţă, situaţie în care se vor întoarce după gratii.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite