Preotul din Cuţa, eroul satului. S-a întors din Franţa să slujească într-un capăt de lume şi repară casele celor nevoiaşi

Preotul din Cuţa, eroul satului. S-a întors din Franţa să slujească într-un capăt de lume şi repară casele celor nevoiaşi

Preotul a reuşit să îi mobilizeze pe săteni pentru a reabilita casa mistuită de flăcări. FOTO Facebook Parohia Ortodoxă Cuţa

Un preot din judeţul Satu Mare este exemplu pentru o lume întreagă. Fiind mereu alături de semenii săi, preotul s-a pus să reabiliteze o casă arsă într-un incendiu, a unui enoriaş din parohia sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vorba ”Dar din dar se face rai” se potriveşte cel mai bine când vine vorba de preotul Gabriel Chereji din satul Cuţa. Până în urmă cu trei ani acesta slujea ca diacon în Franţa, însă iubirea de ţară l-a adus înapoi în România. De atunci, a devenit sprijin pentru comunitatea restrânsă din satul Cuţa, şi nu este om care să nu îl îndrăgească. 
 
De când s-a întors, preotul s-a remarcat prin actele de binefacere, fiind mereu aproape de semenii, de enoriaşii săi. În plină stare de urgenţă preotul a rămas singurul sprijin al bătrânilor din sat, fiind cel care s-a ocupat de cumpărăturile, dar şi de sănătatea lor. 
 
De această dată, preotul Gabriel Chereji a fost primul care a sărit în sprijinul unui enoriaş de-al său, care pe lângă faptul că suferă de un handicap, s-a trezit cu casa cuprinsă de flăcări. Alături de alţi enoriaşi din parohie şi cu ajutorul donaţiilor, preotul s-a apucat imediat de reabilitarea casei. 
 
Demersul preotului a fost susţinut şi de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, care a donat imediat 10.000 de lei din Fondrul Central Misionar, alocat prin proiectul Eparhial ”Construieşte o casă, zideşte suflete”. La rândul lor, Episcopul Iustin şi Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul au anunţat că vor dona din salariul propriu câte 5.000 lei.
 
În doar câteva zile, preotul a reuşit să reabiliteze acoperişul casei, iar acum lucrează la finisajele interioare ale casei. ”Săptămâna aceasta am lucrat zi de zi la casa arsă din Cuţa, alături de credincioşi ai parohiei noastre, cărora le MULŢUMESC din toată inima că mi-au fost alături. A fost ger, ploaie, vânt, ninsoare, oamenii mi-au fost alături, am suferit împreună”, a mărturisit părintele. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Preotul care continuă să ajute copii săraci şi pe timp de pandemie. „Ei aşteaptă Crăciunul, pentru că doar atunci toată lumea se preface că este bună“

Un preot din Piteşti ajută mii de copii sărmani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările