Preoţii din Galaţi au donat 250 de litri de sânge în pandemie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhiepiscopia Dunării de Jos
sursa: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Preoţii din Galaţi au donat 250 de litri de sânge de la debutul pandemiei până în prezent. Printre donatori au fost şi credincioşi care au participat la acţiunile organizate de reprezentanţii bisericii.

De la începutul pandemiei, preoţii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au reuşit să doneze prin preoţi şi credincioşi 250 litri de sânge. Ultima acţiune de donare de sânge a avut loc vineri. 

Activitatea a fost organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”. 55 de preoţi au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge.

Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Tecuci, iar deplasarea acestora la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi s-a realizat cu mijloace de transport persoane cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva virusului SARS CoV-2.

preot

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi.

„Preoţii şi credincioşii din cadrul acestui protopopiat au participat cu mare bucurie şi dragoste la acţiunea de donare de sânge pentru a aduce un sprijin real semenilor lor. Constant preoţii şi credincioşii acestui protopopiat se mobilizează exemplar pentru o astfel de campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă. În plină pandemie, Arhiepiscopia Dunării de Jos a reuşit să doneze prin preoţii şi credincioşii voluntari 250 litri de sânge”, au anunţat reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

preot

Acţiunile de donare de sânge organizate la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos vor continua în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

preot

Vă recomandăm şi: 

O localitate cu atestare documentară de trei secole va avea biserică pentru prima dată în istoria ei

Arhiepiscopul Dunării de Jos, la 65 de ani: „Le aduc mulţumiri celor care, în locul unei flori sau dar personal, vor îndrepta un mic dar celor izolaţi”

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite