Halasz Beata – Cântăreaţa de la radio

Beata este îndrăgostită de tot ce înseamnă muzică. Cântă de mică, compune muzică şi scrie versuri fără să fi urmat vreo şcoală de profil. Este studentă la Jurnalism şi este pasionată de radio.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profil:
Născută: 17 septembrie 1990, Satu Mare
Studii: Studentă la jurnalism, UBB Cluj
Familie: un frate mai mare
Beata este pasionată de muzică de mic copil. A început să ia muzica în serios în primul an de liceu, când a luat timp de doi ani lecţii individuale de canto. „Visul meu era să dau admitere la Liceul de arte, dar mi-am dat seama că, din nefericire, în ziua de azi nu se poate trăi numai din muzică. Am ajuns la o înţelegere cu părinţii şi m-am înscris la Liceul Economic, cu condiţia să iau şi ore de canto în particular. Mi-a plăcut foarte mult, iar dragostea pentru muzică m-a ajutat să scriu versuri şi să compun”, spune tânăra.
Profesoara ei de canto a recomandat-o unei formaţii locale, 4 Ever. Deşi a fost doar o experienţă de câteva săptămămâni, muzica a rămas în continuare un lucru important în viaţa ei. „În primăvara anului trecut am început să particip la concursuri de karaoke, unde de fiecare dată am intrat în finală, ceea ce m-a încurajat şi mai mult. Au fost trei astfel de concursuri, cel mai recent chiar în luna mai al acestui an, unde am obţinut locul III, deşi competiţia a fost strânsă”, mai povesteşte Beata.
Îndrăgostită de radio
I-a fost greu, după terminarea liceului, să îşi aleagă meseria. „Nu a fost deloc uşor, deoarece decizia urma să o iau pentru o viaţă. Am fost îndemnată spre jurnalism. Aşadar, după bacalaureat am urmat un program de practică la un ziar online local, urmând să iau decizia finală. Mi-a plăcut foarte mult experienţa jurnalistică, aşa că acum am dat la Facultatea de Jurnalism din Cluj-Napoca”, povesteşte sătmăreanca.
Deşi abia a absolvit primul an, pe parcursul studiilor a colabrat în permanenţă cu Radio Cluj, programele în limba maghiară, unde şi-a însuşit o parte din tainele jurnalismului radio. „Deşi mai mult am lucrat pe ştiri, pe realizarea diferitelor interviuri, vox pop-uri şi pe partea tehnică, abia aştept să experimentez şi o emisiune live”, spune Beata.
În această vară tânăra va petrece trei luni în Cipru, la fratele ei, după care se gândeşte serios ca, pe lângă facultate, să practice jurnalismul cel puţin în calitate de colaborator la un post de radio sau portal şi chiar să cânte într-o formaţie.

Întrebări şi răspunsuri:
Compui muzică şi scrii versuri. În ce stiluri?

Deocamdată am o singură piesă finalizată şi înregistrată, restul sunt doar versuri, melodii, pe care urmează să le pun la punct. M-am axat pe hip-hop, în combinaţie cu reggae, acestea fiind stilurile mele preferate. Sună ciudat, dar îmi place enorm.

În domeniul jurnalismului, ce îţi place cel mai mult?
Exploatez totul, încerc câte puţin din fiecare la facultate şi apoi în stagiile de practică. Deocamdată am încercat radio-ul, presa scrisă şi online-ul. Cea mai mare plăcere, dar şi o adevărată provocare pentru mine cred că ar fi să fac o emisiune radio.


Ce-i place?
Îi place muzica la nebunie, să meargă la concerte, artistul favorit fiind rapperul Sub Bass Monster. Îi place să iasă cu prietenii, în special la karaoke şi să se plimbe când se lasă seara.

Ce nu-i place?
Nu îi plac oamenii prefăcuţi şi nu suportă când cineva o minte în faţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările