Centrul de Seniori de la Tăşnad va fi extins. Investiţia costă 140.000 de euro

Centrul de Seniori de la Tăşnad va fi extins. Investiţia costă 140.000 de euro

Toţi pionii implicaţi în realizarea acestui proiect au organizat astăzi o coferinţă de presă

Asociaţia Caritas Catolică Oradea, filiala Satu Mare şi Asociaţia „Kolping” din Germania au în vedere derularea unei investiţii majore pentru extinderea Centrului de zi pentru Seniori de la Tăşnad, datorită numărului mare de solicitări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valoarea investiţiei- 145.000 euro va fi asigurată de către asociaţia germană. Centrul de Zi pentru Seniori de la Tăşnad funcţionează din 2010 într-o clădire atribuită de către Consiliul Judeţean, care a fost renovată cu sprijinul Asociaţiei „Kolping. În prezent capacitatea centrului este de 15 persoane, dar după realizarea investiţiei, clădirea va putea oferi servicii pentru 30 de vârstnici.

Pentru derularea investiţiei a fost achiziţionată o suprafaţă de teren de la o persoană fizică la care se adaugă alte două suprafeţe atribuite pentru folosinţă gratuită pentru următorii 49 de ani de către CJ, respectiv Consiliul Local din Tăşnad. În prezent CJ asigură salariile celor doi angajaţi ai centrului însă după finalizarea investiţiei va mai fi nevoie de suplimentarea personalului a căror venituri vor fi asigurate din aceleaşi surse.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările