Bani insuficienţi pentru salariile profesorilor

Bani insuficienţi pentru salariile profesorilor

Circa 150 de sindicalişti au protestat ieri în faţa Prefecturii

Primăria Satu Mare anunţă un nou deficit la fondul de salarii pentru profesori, în timp ce, ieri, începând cu ora 14.30, circa 150 de sindicalişti din sectorul bugetar au pichetat  timp de o oră, sediul Prefecturii Satu Mare. În învăţământul sătmărean deficitul pentru acest an ajunge la 14 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Dacă pentru plata salariilor din trimestrul I, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Satu Mare a cerut Ministerului Finanţelor o suplimentare de fonduri cu circa 6,6 milioane de lei, deficitul calculat de municipalitate pentru trimestrul II este de aproape 4,8 milioane de lei, iar pe tot anul ajunge la 14 milioane de lei. „Totalul plăţilor efectuate în acest trimestru se ridică la 20.234.326 lei, iar al 13-lea salariu a fost plătit doar în proporţie de 45%.  În aceste condiţii rezultă  un deficit de fonduri la nivelul trimestrului II al anului 2010 de 4.799.853 lei“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Profesorii au protestat şi la Satu Mare


Circa 150 de sindicalişti din sectorul bugetar au protestat ieri, timp de o oră, în faţa Prefecturii Satu Mare. Principalele revendicări se referă la Legea salarizării din sectorul bugetar, salariul minim garantat de plată şi modificarea legii pensiilor. Cele 150 de persoane, majoritatea profesori, au protestat ieri împotriva măsurilor luate de guvernul Boc. Vor salarii mai mari, plata lor la timp şi renunţarea la măsura de a comosa şcolile.


 „Am ieşit şi noi în stradă pentru că nu suntem de acord cu comasarea şcolilor. Şcoala nr. 13 va fi închisă, ce vom face noi dar şi copiii care nu au alte unităţi de incăţământ în zonă“, spune Lidia Turdeanu, lider de sindicat de la şcoala nr 13. Liderul FEN, Ioan Dragan susţine Guvernul nu reuşeşte să acopere salariile în integritatea lor. „În urma unor eforturi considerabile am reuşit să obţinem o parte din salarii. Însă ce ne aşteaptă în perioada următoare este mult mai grav“, susţine Ioan Drăgan. Dacă revendicările protestatarilor nu vor fi luate în seamă, profesorii ameninţă cu greva generală.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările