Un grav accident de muncă a avut loc în centrul oraşului

Un grav accident de muncă a avut loc în centrul oraşului

Locul accidentului de muncă din centrul oraşului

Un bărbat s-a urcat pe o schelă, ca să reabiliteze acoperişul atelierului de la fosta cooperativă "Bârzava" din centrul oraşului, amplasată vis-a-vis de Hotelul "Semenic". În clădire sunt mai multe sedii de birouri, precum şi o serie de magazine, amplasate la parterul imobilului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul care a căzut de pe o clădire din centrul Reşiţei în timp ce lucra pe acoperiş a intrat ieri în sala de operaţie. “Pacientul a fost adus cu ambulanţa cu politraumatism rezultat prin cădere de la înălţime. La prima vedere s-au constatat mai multe fracturi de gambă. Putem spune că a avut noroc, pentru că putea fi şi mai grav. Spun asta pentru că funcţiile vitale nu i-au fost puse în pericol”, a precizat Anton Ursu, de la Unitatea de Primire a Urgenţelor.
Improvizaţii riscante
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă deplasaţi la faţa locului au identificat câteva nereguli. “Este vorba despre o instalaţie improvizată. Se pare că angajatorul a vrut să execute o lucrare de turnare a unei şape pe o construcţie. Instalaţia respectivă a angrenat un angajat care a căzut de la aproximativ 10-15 metri. Urmează să cercetăm împrejurările exacte în care s-a petrecut accidentul şi să stabilim vinovaţii”, a declarat Gheorghe Marişescu, de la ITM Caraş-Severin.
Urma să fie angajat
Reprezentanţii firmei pentru care muncea bărbatul pun totul pe seama ghinionului. “Avem o lucrare contractată aici de la Viitorul. Băiatul care egaliza şapa a alunecat de pe capră, sau capra nu a fost bine pusă şi l-a tras jos. Are toate actele puse la noi. De la 1 aprilie trebuia să înceapă lucrul. Ghinionul este că s-a întâmplat acest accident. Avea cască, centură şi echipamentul necesar. Actele sunt făcute, iar el a venit două zile mai devreme să demonstreze că ne putem baza pe el. Nu numai el e în situaţia asta. Începem de la 1 aprilie cu un lot de 14 oameni. E adevărat că această capră e cam improvizată”, a spus Petre Culcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările