Reţetă: cum se face salata de ceapă. Ingredientele care fac preparatul delicios

Reţetă: cum se face salata de ceapă. Ingredientele care fac preparatul delicios

FOTO arhiva

Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că ceapa, care nu are un miros prea plăcut, este ingredient de bază pentru multe feluri de mâncare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uica Mihai spune că are o reţetă de salată care poate fi servită la diferite feluri de bază şi e delicioasă. Iată, mai jos, cum se prepară şi ce ingrediente se amestecă.

"Luaţi câteva cepe mari, întregi şi aruncaţi-le într-un vas cu apă clocotită. După trei minute, le scoateţi şi le aşezaţi să se scurgă şi să se răcească. Îndepărtaţi foile care se vor scoate foarte uşor şi tăiaţi cepele în rondele.

Amestecaţi rondelele de ceapă cu rondele de praz proaspăt, şi deasupra turnaţi un sos făcut după cum urmează:
două linguri de ulei, două linguri de oţet de mere, două linguri de muştar, două linguri de apă minerală, sucul de la o jumătate de lămâie mică, sare, piper, o linguriţă de zahăr.

Amestecaţi salata, mai presăraţi deasupra verdeaţă tocată şi serviţi cu pâine proaspătă. Lângă puteţi să aveţi un fileu de peşte afumat şi un păhărel de răchie. Iar la urmă apă, că vinul se potriveşte ca nuca în perete".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: