Dana Molin are o mică afacere de suflet cu flori

Dana Molin are o mică afacere de suflet cu flori

Dana Molin

După ce a trăit mai bine de zece ani la Viena, reşiţeanca a adus acasă o pasiune „aromată” transmisă de soţul ei care a lucrat la o florărie în capitala Austriei. Ea a renunţat la meseria de asistentă medicală pentru a învăţa secretele artei florale

Ştiri pe aceeaşi temă

PROFIL
NĂSCUTĂ. 22 aprilie 1973
EDUCAŢIE. Postliceala Reşiţa, Secţia Hemodializă renală
FAMILIE. Căsătorită


După ce a terminat liceul, ea s-a hotărât să-şi continuie studiile la Reşiţa. „Sora mea era deja stabilită la Reşiţa şi după lungi discuţii am decis să mă mut aici pentru ca să-mi continui şcoala. Postliceala am început-o în anul 1992 şi chiar îmi doream mult să devin asistentă“, povesteşte Dana.
După ce a terminat şcoala, tânăra a lucrat o perioadă Spitalul Judeţean Reşiţa, după care, în anul 1998 viaţa tinerei a luat o întorsătură radicală. „Am lucrat aproximativ patru ani, iar în noaptea de revelion din anul 1998 l-am cunoscut pe Ilie, cel care în câteva luni avea să-mi devină soţ. El locuia deja în Viena şi după mai multe discuţii ne-am hotărât să ne mutăm acolo“, mai spune Dana. Tânăra povesteşte că în cei zece ani petrecuţi în stăinătate nu s-a putut acomoda cu stilul de viaţa. „Îmi lipseau foarte multe lucruri de acasa. Îmi lipseau prietenii şi, în primul rând, nu cred că aş fi vrut să-mi cred cei doi copii acolo“, mai spune Dana Molin.

Din dragoste pentru flori
Soţul Danei lucra în Viena la o florărie. Pasiunea lui pentru frumos i-a transmis-o şi Danei, care imediat a învăţat toate secretele horticulturii. „Aveam flori în casă, dar niciodată nu m-am gândit că magia lor mă va fascina. Am început să citesc mult despre cum se cultivă mai multe specii, am început să le cresc singură acasă şi de aici a plecat totul“, povesteşte Dana.
Pentru că cei doi se tot gândeau la ideea de a se întoarce în ţară, Dana se gândea şi mai serios că din experienţa lui Ilie şi dragostea ei pentru flori, ar putea lua naştere o afacere personală. „Faptul că ne petreceam foarte mult timp în preajma florilor, ne-am gândit că cel mai bine era să ne întoarcem la Reşiţa şi să ne deschidem o florărie“, povesteşte Dana Molin.

Pasionată de design
Tânăra spune că are pasiuni şi în alte domenii. Dana este interesată şi de design interior. „Vreau să mă specializez pe creaţia buchetelor pentru ocazii mai speciale. Totuşi,  îmi place foarte mult designul de interior. Deocamdată lucrez mult la decorarea apartamentelor pentru perioadele importante ale anului, de sărbători sau alte zile deosebite“, explică reşiţeanca.
Astfel, Dana Molin, alături de soţul său Ilie, în ciuda crizei economice, poate spune că şi-a găsit vocaţia, iar munca depusă pentru crearea buchetelor extravagante este foarte uşoară atunci când vine vorba de pasiune.


Întrebări şi răspunsuri

Care sunt tendinţele în această primăvară la design interior?
Primăvara reflectă revenirea la viaţă, iar culorile acestui anotimp sunt dedicate sentimentului respectiv: violet pur, nuanţa mandarinei, galben însorit, verde crud. De fapt, specialiştii spun că purpuriul va fi declarat culoarea anului 2010.

Cum arată buchetul perfect de mireasă?
Buchetul de mireasă este special. Tocmai de aceea, este bine să se poarte câteva discuţii înainte de a începe lucrul. Este vorba de personalitate, înălţime şi culorile pe care le aleg mirii pentru decorarea sălii.


Ce-i place
„Timpul liber îmi place să-l petrec cu familia. Îmi plac foarte mult călătoriile şi atunci când am ocazia, gătesc şi de fiecare dată îmi place să încerc reţete diferite”.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii egoişti şi cei care îşi bagă tot timpul nasul acolo unde nu este treaba lor. Nu-mi place minciuna şi răutatea”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările