Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din România şi-a închis porţile din cauza COVID-19

Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din România şi-a închis porţile din cauza COVID-19

Mănăstirea Cozia din judeţul Vâlcea Foto CNIPT Vâlcea

Cea mai mare ctitorie a lui Mircea cel Bătrân de pe malul Oltului şi-a închis porţile, pentru două săptămâni, după ce un călugăr a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Carantină la Mănăstirea Cozia, din staţiunea Călimăneşti - Căciulata, din judeţul Vâlcea, unde zilele trecute un călugăr a fost confirmat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. 

Potrivit reporterilor publicaţiei locale „Vocea Vâlcii”, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea au decis să închidă Mânăstirea Cozia, călugărul fiind internat în Sibiu, starea sa de sănătate fiind una bună, potrivit aceleiaşi surse.
 
Într-o declaraţie acordată publicaţiei amintite, stareţul Mânăstirii Cozia, Veniamin Luca a precizat că sfântul lăcaş a fost închis de vineri seara, 24 iulie, iar în următoarele două săptămâni călugării vor sta în izolare. „Avem într-adevăr un călugăr care a fost confirmat pozitiv. A fost la un control de rutină la Spitalul Judeţean Vâlcea, i-au făcut testul şi a ieşit pozitiv. Acum este internat la Sibiu. DSP a făcut ancheta epidemiologică şi a luat măsura izolării mânăstirii pentru 14 zile”.
 
De când s-a trecut la starea de alertă, Vâlcea - cunoscută drept un judeţ turistic, a fost efectiv luată cu asalt de mii de români şi străini, dornici să viziteze atât nenumăratele mănăstiri seculare, precum Cozia - aflată într-o zonă de tranzit intens (DN 7 / E 81), pe Valea Oltului, cât şi celelalte obiective din zona montană. 
 
Imagini surprinse cu câteva zile înainte ca Mănăstirea Cozia - Vâlcea să fie închisă din cauza noului Coronavirus (Foto Alina)
 
 
 
 
În spaţiul virtual circulă informaţii potrivit cărora călugărul de la Cozia nu este singurul monah infectat cu SARS - CoV2. Printre bolnavi, se află şi stareţul de la Mânăstirea „Stânişoara”, unul dintre lăcaşurile de cult din Parcul Naţional Cozia, care fiind suspect de Covid-19, a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti - Vâlcea, cu dublă pneumonie.
 
Contactat telefonic în repetate rânduri, nu am reuşit să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea pentru a afla dacă şi Mănăstirea Stânişoara a fost închisă sau nu, până la publicarea acestui material.
 
 
Coincidenţă sau nu, în ultima lună, numărul persoanelor bolnave de Covid - 19 raportate în Vâlcea până sâmbătă, 25 iulie, a crescut de şase ori, de la 52 la 321 de cazuri, de la începutul pandemiei.
 
 
În cel mai mare spital din Vâlcea, unul dintre cele trei destinate bolnavilor de Covid - 19, sâmbătă, 25 iulie erau internaţi în Secţia Boli Infecţioase 65 pacienti, cel mai mare număr de internări de la începutul pandemiei de coronavirus până acum. Jumătate erau cu forme uşoare şi jumătate cu forme medii, unul asimptomatic şi altul cu o formă severă. În altă secţie a aceluiaşi spital, la ATI (Reanimare) se mai aflau încă patru pacienţi. 
 
Vă mai recomandăm şi: 
 

Numărul persoanelor diagnosticate cu SARS - CoV 2, dar şi al internărilor creşte şi în Vâlcea de la o zi la alta.  

Campanie electorală mascată sub pretextul strângerii de semnături, fără distanţare socială: „PSD, aproape de fiecare român“ FOTO

Hoţii deghizaţi în inspectori sanitari pentru dezinsecţie au lăsat fără pensii doi octogenari 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările