Un consilier local, acuzat că a luat la bătaie un primar. Motivul: drumurile nu au fost deszăpezite

Un consilier local, acuzat că a luat la bătaie un primar. Motivul: drumurile nu au fost deszăpezite

Primarul agresat, Dumitru Pirneci, Dănicei - Vâlcea, Foto: Adevărul

Duminică, 25 februarie, un primar dintr-o comună vâlceană spune că a fost bătut de un localnic. Cel pe care-l învinovăţeşte Dumitru Pirneci (66 de ani) se numeşte Gheorghe Niţu (47 de ani), este consilier local şi deţine o firmă de transport în comun. Acesta ar fi găsit ca pretext faptul că drumurile prin comună nu au fost deszăpezite la timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâmplarea s-a petrecut în comuna Dănicei din judeţul Vâlcea, duminică în jurul prânzului. Agresorul spre care arată primarul Dumitru Pirneci, care a mai avut în trecut şi alte altercaţii cu alesul, ar fi profitat de un moment în care acesta era singur. 
 
Potrivit declaraţiei victimei, edilul se afla în maşină şi vorbea la telefon când un necunoscut, fiindcă la început, din cauza şocului nu a realizat despre cine este vorba, a deschis portiera şi a început să-l lovească în zona feţei cu pumnii şi să-l strângă de gât.
 
„Ieri mă aflam la deszăpezirea drumurilor din localitate în urma informării de vreme rea, cod portocaliu. Am fost alături şi de cei care aveau tractoare şi plug şi de cei care aveau antiderapant. După ce am curăţat o coastă pe DJ 852, la un moment dat mi-a sunat telefonul. Era o doamnă doctor profesor. Cum nu aveam semnal în zonă, am plecat cu maşina după semnal. Am parcat pe dreapta, am lăsat maşina pornită, timp în care vorbeam la telefon. Între timp, am văzut că se deschide brusc portiera şi cineva m-a luat la pumni. Pe moment, n-am conştientizat ce se întâmplă. Apoi, după ce am reuşit să cobor din maşină, am realizat cine era şi faptul că oprise microbuzul un pic mai departe de unde parcasem eu. Că dacă l-aş fi zărit că se apropie de mine, probabil aş fi plecat imediat sau măcar închideam uşile”, declară Dumitru Pirneci.
 
Este posibil ca întregul scenariu să fi fost unul premeditat, susţin anchetatorii. „Întâmplător, nu avea nici un client în microbuz. L-a parcat la o distanţă mai mare... Nu l-am văzut când s-a furişat prin spatele maşinii. Pur şi simplu a căşunat pe mine. Mi-a dat pumni în ochi de n-am mai văzut, mi-a luat puţin până să-mi revin“, mărturiseşte edilul. 
 
După întreaga păţanie, primarul Pirneci s-a întors printre muncitori, care l-au văzut bătut şi l-au întrebat ce păţise: „Trecu după dumneavoastră consilierul Niţu, înjura de mama focului, că nu poate să urce cu maşina, din cauza zăpezii”, i-au explicat salariaţii.
 
Între timp, Pirneci a anunţat şi Poliţia, iar după declaraţii a fost sfătuit să se îndrepte spre Medicina Legală să-şi scoată un certificat medico-legal. „Am fost şi la Medicina Legală. Zile nu am primit multe – trei, dar vă daţi seama – am ochiul negru, m-a strâns de gât. Problema este că eram în timpul serviciului, cu maşina Primăriei. Avem un grafic de lucrări... Ieri am fost eu, astăzi este vicele. Aşa se procedează în situaţii de urgenţă”, explică alesul.
 
Între primarul Pirneci şi consilierul Niţu există o stare tensionată de mai multă vreme, cel din urmă fiind un contracandidat de-al său, din partea PSD, pe timpul alegerilor. „A pierdut de două ori, două mandate. El m-a ameninţat nu doar o dată. Până la urmă, m-am văzut nevoit să fac plângere, pe la începutul acestui an. Îmi tot spunea că o să mor din mâinile dumnealui”, declară Pirneci. 
 
Pretextul pentru care consilierul local l-ar fi bătut pe primar - drumul nedezăpezit, Foto: FB Gheorghe Niţu
 
Primarul este convins că ura consilierului are motivaţie politică: „El e consilier PSD, eu PNL. El n-a putut să iasă primar din cauza mea şi a crezut că dacă scapă de mine, la următoarele alegeri, va ieşi primar. I-am spus şi cu alte ocazii, că are tot timpul să demonstreze până în campanie şi să convingă alegătorii că e mai bun decât mine, să vină cu proiecte, programe... ”
 
Potrivit primarului, consilierul local nu ar fi la prima agresiune: „A mai avut altercaţii şi cu Lazăr Company (o altă firmă de transport – n.r.)”. În ceea ce priveşte prima plângere, pentru ameninţări şi injurii, pe care a făcut-o la Postul de Poliţie Dănicei, primarul susţine că individului i s-a luat doar o declaraţie în care a susţinut că nu va mai repeta fapta.
 
Comportamentul agresiv al consilierului Gheorghe Niţu s-ar manifesta şi în şedinţele de Consiliu Local, mai spune Pirneci. Despre atitudinea acestuia ar fi luat la cunoştinţă şi superiorii politici ai consilierului, care l-au sfătuit pe edil să-l acţioneze în judecată.
 
„Nu se poate să acţionezi aşa, mişeleşte! Putea să mă omoare. Vă daţi seama ce spaimă şi panică e în familia mea! Şi acum am emoţii când mă gândesc prin ce am trecut! Nici nu-mi amintesc foarte clar, fiindcă totul s-a petrecut foarte repede. Când m-am dat jos din maşină, el deja plecase”, explică edilul, care spune că are şi probe în susţinerea spuselor sale, inclusiv imagini de pe camera de luat vederi din localitate, în care se vede unde fost parcat microbuzul, la ce oră şi altele.
 
„La Poliţie s-a înregistrat un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. Conflictul dintre cei doi este vechi. Deocamdată sunt discuţii dacă se va face încadrarea pe ultraj sau violenţe. Dosarul a fost înaintat la Parchet. Procurorul va dispune ce măsură se va lua. Victima nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit raportului primit. Din ce am vorbit cu colegii mei, nu mai există şi alte dosare penale în lucru cu aceste două persoane. Plângerile au fost înregistrate la petiţii. Nu cunoaştem mai multe detalii despre persoanele implicate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Loredana Sandu.
 
Consilierul local se apără: „Mi-au înscenat această mascaradă”
 
Declaraţia consilierul învinuit este în opoziţie cu cea a primarului Dumitru Pirneci. Gheorghe Niţu susţine că nu l-a bătut pe ales, că doar au trecut cu maşinile unul pe lângă altul, în ziua respectivă. Acesta crede că edilul fie a căzut fie s-a lovit în maşină, fiindcă se urcase băut la volan şi susţine că are drept martori care să-i confirme spusele clienţii din microbuz.
 
 
Consilierul Niţu recunoaşte că tensiunea dintre el şi primar ţine de şase ani, confirmă faptul că totul a plecat de la alegeri, dar susţine că edilul, sprijinit de o firmă puternică de transport, vrea doar să se răzbune pe el fiindcă a îndrăznit să demaşte afacerile necurate ale alesului, printre care se numără retrocedarea ilegală a 250 de hectare de pădure şi fraudarea unor fonduri europene.
 
Ciudat sau nu, până la această oră, nu a depus plângere pentru nici un cap de acuzare, „de frică”, „pentru că am fost ameninţat”, dar declară că o va face în viitorul apropiat căci „nu mai poate trăi în astfel de condiţii”.
 
Precizează că victima în această situaţie este de fapt el, că a fost sechestrat de primar şi alţii, hărţuit de autorităţi, că i s-a sechestrat o maşină timp de o lună, i s-a dat cu telefonul în cap în plină şedinţă de consiliu local, şi că ar avea martori pentru toate acuzaţiile pe care le aduce, chiar dacă până acum nu a făcut-o. 
 
„Care Poliţie, că pe mine nu m-a anunţat nimeni? Ieri, în timp ce plecam pe cursă, executam o cursă judeţeană Dănicei - Râmnicu Vâlcea, am mers în satul Ceretu de unde am luat 5 – 6 persoane. Am coborât coasta şi l-am întâlnit pe primarul Pirneci Dumitru pe la jumătatea drumului.
 
Am trecut la milimetru pe lânga oglinda lui, bineînţeles cu viteza întâi. Mi-am continuat drumul spre Lăunele de Jos, până la Cireşu, unde am întors. Ne-am întâlnit din nou, pe o porţiune de drum pe care nu prea aveam loc.
 
A venit cu viteză foarte mare, există martori, şi am văzut în oglindă că s-ar fi întors cu maşina, a derapat. E un drum în pantă şi pe unde a trecut el este puţin înalt. Nu mi-am dat seama ce se întâmplă, mi-am văzut de drum. Putea să mă acroşeze... 
 
Mi-am continua drumul, m-am dus la Vâlcea, m-am întors acasă aseară târziu pe la 9.00. Şi de dimineaţă m-a sunat cineva, despre ce a apărut în presă... Sunt nişte martori care susţin că l-au văzut ieri, în jurul prânzului, beat şi conducea şi maşina.
 
Acum, faptul că a căzut în zăpadă, că s-a lovit cu maşina când a ricoşat maşina, n-am ce răspuns să vă dau. Asta e varianta mea. 
 
Nu l-am bătut! El s-a lovit. El nu şi-a dat seama că eu în microbuz am martori, ca să-şi vadă de treaba lui. S-a gândit să-şi bată joc de mine.
 
El împreună cu Lazăr Company mi-au deschis un dosar în care-mi cer 200.000 de euro daune că le-am stricat imaginea. E un dosar pe rol, pentru că ei au fraudat nişte fonduri europene. Vor să-mi închidă gura, să mă aibă la mână. Mi-au înscenat această mascaradă.
 
Eu o să merg acum la toate instituţiile statului şi o să spun că nu mai rezist, am fost bătut de atâtea ori, am fost sechestrat câteva ore – sunt martori. Dacă nu aveam clienţi în microbuz, aş fi fost găsit vinovat acum.”, se apără consilierul local din Dănicei Gheorghe Niţu. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările