Secţia Cardiologie a unui spital judeţean, închisă. Pacienţi şi angajaţi au fost diagnosticaţi cu SARS - CoV-2

Secţia Cardiologie a unui spital judeţean, închisă. Pacienţi şi angajaţi au fost diagnosticaţi cu SARS - CoV-2

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, închisă, din cauza noului coronavirus, Foto Adevărul

În ultimele zile a fost înregistrat un nou focar de infecţie cu SARS - CoV-2 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până luni, 17 august, Vâlcea a raportat oficial 862 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre acestea, 42 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore.  
 
Ultimul focar de infecţie cu SARS - CoV-2 a fost înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, după ce în Secţia Cardiologie au fost confirmate 13 cazuri pozitive: nouă pacienţi şi patru angajaţi, atât personal medico-sanitar cât şi de îngrijire. Pacienţii diagnosticaţi cu COVID - 19 au fost transferaţi la Secţia de Boli infecţioase a aceleiaşi instituţii medicale sau la Spitalul Orăşenesc Horezu. În cazul unui singur pacient s-a decis transferul către „o unitate sanitară de rang superior”.
 
Secţia Cardiologie a fost închisă pentru 14 zile. Cu toate acestea, între timp, „pe sectie, se vor asigura doar urgenţele majore, consultaţiile pacienţilor cu afecţiuni cronice urmând să se realizeze în ambulatoriu”, potrivit reprezentanţilor Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Vâlcea.
 
Spaţiile secţiei au fost dezinfectate, iar personalul va fi reinstruit în privinţa măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS - CoV-2 de către Serviciul de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale din cadrul SJU Vâlcea.
 
În weekendul 14 - 16 august, doi agenţi de poliţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au fost confirmaţi că sunt purtători ai virusului SARS - CoV-2. În aceeaşi perioadă s-a înregistrat şi al 24-lea deces de la începutul pandemiei.  
 
Numărul persoanele internate în acest moment, din cauza noului coronavirus, în unităţile din Vâlcea, se ridică la 111, dintre care mai bine de jumătate - 63  au forme medii, 44 sunt asimptomatice sau cu forme uşoare, iar patru sunt internate în Secţia ATI (terapie intensivă). 
 
Din cele 42 de persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS - CoV-2, în ultimele 24 de ore, doar 10 au fost internate în spitalele din Vâlcea. 
 
Numărul persoanelor declarate vindecate este doar de 237.
 
„În judeţ, în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 9.500 de teste”, au mai precizat autorităţile. 
 
În prezent, 407 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 46 de persoane se află în izolare sub anchetă epidemiologică.
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au anunţat că săptămâna trecută au verificat 25 de spaţii de alimentaţie publică, unităţi de cazare, unităţi desfacere, depozite alimente, cabinete medicale individuale, precum şi o bază sportivă, o piscină exterioară, un ştrand, un izvor cu ape minerale şi trei autogări. În urma verificărilor au fost aplicate patru sancţiuni.
 
În schimb, poliţiştii vâlceni au verificat 251 de societăţi comerciale, terase şi restaurante, dar şi alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, inclusiv 188 de mijloace de transport în comun, numai în weekend-ul trecut. S-au dat 19 amenzi în sumă de 3.500 de lei, fiind legitimate şi verificate peste 1700 de  persoane.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările