Râmnicu Vâlcea: La „caravana suferinţei” se va strânge încălţămintea motocicliştilor morţi în accidente

Pentru a reflecta dramele de pe şosele şi a sensibiliza opinia publică, caravană va circula prin oraşele Călimăneşti, Olăneşti şi Râmnicu Vâlcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul anului şi până azi în Vâlcea au murit în accidente în care au fost implicate vehicule pe două roţi, trei oameni, alţi 23 au fost grav răniţi şi 26 au fost răniţi uşor. Cristina Hănulescu, de la Poliţia Rutieră ne-a spus: „Din 16 august, timp de o săptămână, o caravană va porni în oraşele Călimăneşti, Olăneşti şi Râmnicu Vâlcea. Se vor da distribui flyere cu recomadări adresate conducătorilor pe două roţi, va avea loc o slujbă la o biserică din Râmnicu Vâlcea, iar motocicliştii vor comemora victimele în zona centrală".


Dimensiunea suferinţei


Vicepreşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România, Ion Mihail, ne-a declarat: „Prin această acţiune vrem să dovedim adevărata dimensiune a dezastrelor petrecute pe şosele, să sensibilizăm participanţii la trafic să respecte legistaţia rutieră şi să determinăm autorităţile să ia măsuri. Vrem ca familiile celor decedaţi sau răniţi în accidente din oraşele unde vom merge, să aducă încălţămintea motocicliştilor decedaţi sau răniţi în accidente, încălţăminte pe care o vom strânge într-o remorcă şi o vom prezenta societăţi civile, autorităţilor, preoţilor, tuturor celor pe care-i invităm să ni se alăture". Ultimul accident grav în care a fost implicat un motociclist a avut loc pe str. Ion Referendaru, din Râmnicu Vâlcea, în luna iulie. După zile de suferinţă pe patul de spital, motociclistul a decedat zilele acestea. Mai multe amănunte despre victimele accidentelor puteţi citi pe http://avacromania.blogspot.com/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările