Gestul iresponsabil a două angajate de la ambulanţă. Femeile au ascuns că locuiesc cu o rudă venită din Anglia: „Mă rog să nu apară simptomatologia“

Gestul iresponsabil a două angajate de la ambulanţă. Femeile au ascuns că locuiesc cu o rudă venită din Anglia: „Mă rog să nu apară simptomatologia“

Ambulanţa Drăgăşani - Vâlcea în centrul unui scandal după ce două angajate au ascuns că locuiesc cu o rudă venită din Anglia Foto Adevărul

Ambulanţa Drăgăşani a intrat în alertă, după ce s-a aflat că două dintre angajate, mamă şi fiică, nu au anunţat la serviciu că li s-a întors fiul, respectiv fratele, din Anglia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit publicaţiei „Indiscret în Oltenia”, şeful Ambulanţei Drăgăşani - Vâlcea, dr. Dorin Orădan, a anunţat Poliţia imediat ce a aflat despre această situaţie.   
 
Bărbatul s-a întors din Anglia în data de 18 martie, locuind în aceeaşi casă cu mama sa, care este femeie de serviciu la Ambulanţa Drăgăşani şi cu sora, care lucrează ca asistentă în cadrul aceleiaşi unităţi. 
 
Directorul Serviciului de  Ambulanţă  Vâlcea, dr. Dan Pădureanu a declarat reporterului „Indiscret”: „Mă rog să nu apară simptomatologia”, dar şi că cele două angajate au fost deja izolate, iar personalul medical, monitorizat zilnic, este, deocamdată, asimptomatic. 
 
Pe lângă faptul că s-au ales cu dosar penal, angajatele vor fi cercetate şi disciplinar. Nici cele nouă femei, nici ruda lor nu prezintă simptome de COVID 19. 
 
Nici cele 20 de cadre medicale, cu care au intrat în contact cele două femei, nu prezintă simptomatologie specifică COVID-19. 
 
Potrivit legislaţiei în vigoare, cele două angajate riscă amendă sau închisoarea de la 6 luni la 3 ani. 

În judeţul Vâlcea, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, 1.510 persoane sunt în autoizolare la domiciliu, iar alte 244 de persoane în carantină instituţionalizată. Patru persoane au fost depistate până acum infectate cu coranavirus, din care două mai sunt încă în spital.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: