UPDATE Crimă teribilă în Vâlcea. O ingineră şi-a sugrumat mama: „Întâi a încercat să o sufoce cu o pernă, în somn“

UPDATE Crimă teribilă în Vâlcea. O ingineră şi-a sugrumat mama: „Întâi a încercat să o sufoce cu o pernă, în somn“

Foto Arhivă Adevărul

Locuitorii unui cartier din Râmnicu Vâlcea au fost îngroziţi de o crimă comisă în zorii zilei de 5 iunie, când o femeie şi-a sugrumat mama din motive deocamdată necunoscute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Update, ora 16.15 Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Carmen Ionescu, femeia de 65 de ani care şi-a omorât vineri, 5 iunie mama, a comis acest act într-un moment de disperare cauzat de problemele familiale. 

A încercat s-o sufoce cu o pernă în timp ce dormea şi, pentru că nu a reuşit, a sugrumat-o cu mâinile. 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 5 iunie, luarea măsurii preventive a reţinerii, pe o durată de 24 de ore, a suspectei Carmen Ionescu, fiind cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. 

În cursul zilei de 6 iunie, aceasta urmează să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi, din cadrul Tribunalului Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, au reieşit următoarele. 

În dimineaţa de 5 iunie, în jurul orelor 05:00 - 06:00, inculpata Carmen Ionescu a intrat în dormitorul mamei sale care dormea,  timp în care a luat o pernă şi a acoperit cu aceasta faţa victimei cu intenţia de a o sufoca, moment în care victima a început să se zbată. Astfel, inculpata observând că nu decedase, a strâns-o cu ambele mâini de gât, până când victima nu a mai mişcat, realizând că a decedat.

Din declaraţia suspectei reiese faptul că a recurs la acest act violent, aşa cum a pretins, întrucât nu mai făcea faţă dificultăţilor familiale şi situaţiei generate de starea de sănătate a mamei sale, precizând totodată că, după ce mama sa a decedat, a apelat Serviciul de Urgenţă 112, sesizând fapta comisă. 

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea - Serviciul Investigaţii Criminale. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele sale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Tragedia s-a petrecut în jurul orelor 05 - 06:00 dimineaţa. Cele două - victima şi agresoarea, locuiau împreună, într-un apartament din zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea, din Cartierul Zăvoi. 

La ora publicării acest material, o echipă de poliţişti împreună cu un procuror, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, făceau cercetări la faţa locului. 
 
Se aşteaptă şi rezultatul specialiştilor din cadrul Serviciului de Medicină Legală pentru a se afla dacă este vorba despre o crimă, aşa cum a anunţat publicaţia locală „Vocea Vâlcii”, sau o moarte suspectă. 
 
Potrivit sursei amintite, incidentul ar fi avut loc în urma unui conflict spontan între o arhitectă în vârstă de 65 de ani, care a lucrat şi în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, şi mama acesteia, de 92 de ani, la primele ore ale dimineţii. Ce a determinat-o pe cea dintâi să-i curme zilele celei care i-a dat viaţă, rămâne ca anchetatorii să stabilească. În urmă cu cinci ani, fiul agresoarei s-a sinucis. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările