VIDEO Zeci de maşini au rămas blocate pe drumul de la Cota 1400 din Sinaia

VIDEO Zeci de maşini au rămas blocate pe drumul de la Cota 1400 din
Sinaia

Poliţia şi ISU au intervenit pe Drumul spre Cota 1400 din Sinaia

Deşi codul roşu de vreme rea a fost anunţat pentru ora 18.00, deja viscolul şi ninsoare crează probleme la munte. Nu mai puţin de 20 de autoturisme au rămas blocate pe drumul spre cota 1400 din Sinaia. Autorităţile au decis să închidă acest traseu turistic din cauza condiţiilor meteo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Biroului de Presă al ISU Prahova, 20 de autoturisme au rămas blocate pe drumul care urcă la cota 1400 din Sinaia. Cele mai multe nu erau echipate corespunzător pentru condiţiile de drum (gheaţă şi zăpadă), astfel că nu au mai putut înainta. În ajutorul turiştilor, printre care se aflau şi copii, au intervenit echipe ale ISU Prahova, poliţişti şi jandarmi.

Pompierii au aruncat cu material antiderapant, dar n-a fost decât o soluţie provizorie pentru a le permite şoferilor să se întoarcă la baza muntelui.

Autorităţile au decis să închidă drumul spre cota 1400 în perioada în care este valabil codul roşu de vreme rea.

Meteorologii anunţă că, începând cu orele 18.00, vântul se va înteţi în special în zona montană a judeţului Prahova, dar în timpul nopţii nu este exclus ca vremea rea să cuprindă întreg judeţul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: