Un cetăţean moldovean, trimis în judecată pentru că a practicat medicina fără drept

Un cetăţean
moldovean, trimis în judecată pentru că a practicat medicina fără drept

Stomatolog FOTO Arhivă

Serghei Ciobanu, un cetăţean moldovean, acuzat că a practicat fără drept profesia de medic stomatolog, a fost deferit justiţiei de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Falsul dentist a fost demascat chiar de unul dintre clienţii săi.

Oficial, Serghei Ciobanu avea calitatea de asociat al unei firme care îşi deschisese un cabinet stomatologi în oraşul prahovean Vălenii de Munte, dar nu avea şi calitatea de medic. Acest inconvenient nu l-a împiedicat însă să trateze pacienţi şi chiar să facă tratamente complicate, deşi nu avea pregătirea necesară.

Un pacient ar fi fost cel care l-a demascat pe cetăţeanul moldovean în urmă cu doi ani. După ce informaţia a apărut în presă, Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi a făcut verificări. Ulterior, instituţia a semnalat cazul procurorilor din Vălenii de Munte, unde falsul dentist îşi desfăşura activitatea.

Procurorii au finalizat cerctările şi l-au trimis pe Serghei Ciobanu în judecată sub acuzaţia de  exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Primul termen de judecată, pe fondul cauzei, este luni, 15 februarie, la Judecătoria Vălenii de Munte.

Ciobanu este judecat în stare de libertate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările