Un bărbat care a ieşit la cumpărături, deşi avea obligaţia să rămână în izolare la domiciliu, plasat cu forţa într-un centru de carantină

Un bărbat care a
ieşit la cumpărături, deşi avea obligaţia să rămână în izolare la domiciliu,
plasat cu forţa într-un centru de carantină

Jandarmii păzesc un centru de carantină FOTO Arhivă

Un prahovean care a ieşit la cumpărături, deşi avea obligaţia să rămână 2 săptămâni în izolare acasă, a fost dus cu poliţia într-un centr de carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

La data de 23 martie 2020, în jurul orei 12.25, lucrătorii Secţiei 1 de Poliţie Ploieşti au efectuat verificări la o adresă din municipiu unde figura ca având domiciliu una dintre persoanele auto-izolate. Măsura oamenilor legii a fost întreprinsă în baza Planului de măsuri pentru realizarea misiunilor specifice în vederea combaterii răspândirii COVID-19.

Cu ocazia verificărilor la domiciliul respectiv, persoana în cauză nu a fost găsită, aceasta afându-se în timpul controlului la cumpărături, unde s-a deplasat cu autoturismul personal.

Fiind contactată telefonic, aceasta a revenit la domiciliu şi a fost condusă cu un echipaj al ambulanţei într-unul dintre centrele de carantină de pe raza judeţului Prahova, unde urmează să stea în izolare. Măsura administrativă a fost luată în conformitate cu articolul 7 din Ordonanţa Militară nr.2/2020.

Suplimentar, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor art. 8, alin. 1 din Ordonanţa Militară 1/2020 cu amendă în cuantum de 2500 lei.

Situaţia a fost comunicată şi Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în scopul luării măsurilor legale care se impun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: