Păţania unor adolescenţi care au desenat cu creta pe asfalt o trecere de pietoni. Ce a făcut un şofer derutat

Păţania unor adolescenţi care au desenat cu creta pe asfalt o trecere de pietoni. Ce a făcut un şofer derutat

Tinerii sunt acuzaţi că prin desenul lor au îngreunat circulaţia pe drumurile publice

Doi adolescenţi şi un tânăr din Ploieşti s-au ales cu dosar penal pentru că au desenat cu creta o trecere de pietoni pe o stradă din oraş. „Infractorii“, pârâţi de un şofer derutat, au fost prinşi după zece zile de către poliţişti.

Cei doi adolescenţi, unul în vârstă de 14 ani şi cel de-al doilea, de 16 ani, dar şi prietenul lor mai mare, un tânăr de 23 de ani, sunt cercetaţi penal de către poliţiştii din Ploieşti pentru că au desenat cu creta pe asfalt o trecere de pietoni. Isprava lor se pare că a derutat un şofer care a trecut prin zonă, acesta fiind şi cel care a cerut ajutorul poliţiei.

Cei trei au acum dosar penal şi sunt acuzaţi ”sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Prahova.

Conform aceluiaşi comunicat, tinerii ploieşteni au dosar penal pentru că au desanat dungile albe pe stradă, ”fară să deţină autorizaţie eliberată de autorităţile competente”.

”La data de 3 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Găgeni, la intersectia cu strada Walter Maracineanu, autori neidentificaţi au desenat pe partea carosabilă cu cretă de culoare albă, o trecere pentru pietoni, fară să deţină autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic. În urma verificărilor efectuate, au fost identificaţi autorii, respectiv trei tineri, cu vârste de 22, 16, respectiv 14 ani. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice”, conform comunicatului IJP Prahova.

Aceasta este strada pe care trei ploieşteni au desenat cu cretă dungi albe, motiv pentru care s-au ales cu dosar penal 

Deşi la prima vedere fapta pare una gravă, de natură să încurce şoferii aflaţi în trafic, zebra a fost desenată pe o străduţă îngustă, cu două benzi, situată în zona de periferie a oraşului.

Trecerea de pietoni autorizată, aflată la doar câţiva metri depărtare de locul unde cei trei tineri au desenat cu creta, abia se mai vede, iar din vopseaua albă au rămas doar câteva urme.

Surse apropiate de anchetă au precizat că poliţiştii care au deschis dosar penal pe numele celor trei ploieşteni au făcut exces de zel. Cel mai probabil, dosarul va fi soluţionat cu clasare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările