Accident cu un Ferrari petrecut la Ploieşti în timpul unei competiţii de îndemânare auto VIDEO

Accident cu un Ferrari petrecut la Ploieşti în timpul unei
competiţii de îndemânare auto VIDEO

Bolidul scăpat de sub control a lovit o maşină parcată FOTO captură video

Un accident cu un Ferrari s-a petrecut sâmbătă la Ploieşti, pe Bulevardul Independenţei, în timpul antrenamentelor pentru Campionatul Naţional de Îndemânare Auto.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bolidul, scăpat de sub control de pilot, a lovit o maşină parcată, cel mai probabil a organizatorilor. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Sâmbătă, 14 mai 2022, la Ploieşti, a fost dat startul sezonului competiţional 2022 în Campionatul Naţional de Super Slalom şi în Campionatul Naţional de Îndemânare Auto.

 Pilotul care a fost implicat în eveniment se pregatea pentru ”Trofeul Ploieşti 1”. În încercarea de a evita câteva obstacole automobilul a derapat şi a lovit o maşină a organizatorilor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

În acest caz, poliţia nu va face cercetări specifice unui accident auto, a transmis Poliţia Prahova prin intermediul Biroului de Presă. Potrivit sursei citate, în condiţii de concurs, tronsonul de stradă nu mai are caracter de drum public, iar tamponările între maşinile implicate în competiţie nu sunt considerate accidente rutiere. În ceea ce priveşte organizarea competiţiei şi măsurile de siguranţă luate de organizatori, Biroul de Presă al IJP Prahova a transmis că nu au fost semnalate nereguli.

Evenimentul este structurat în două zile, sâmbătă, 14 mai, fiind programate antrenamentele libere, în intervalul orar 12.00 – 20.00, în timp ce duminică, 15 mai, de la ora 10.00, va avea loc antrenamentul cronometrat, urmat de cele două manşe de concurs şi festivitatea de premiere (în jurul orei 19.30).

Ambele campionate au la bază îndemânarea auto, cu următoarele precizări:
Campionatului Naţional de Super Slalom: Participă piloţii experimentaţi, cei cu vechime în îndemânare auto, viteză în coastă, circuit sau raliuri, care vor garanta publicului prezent un spectacol de zile mari prin abordările traseelor de slalom. Lor li se vor adauga juniorii, cu vârste între 14 şi 18 ani, participările feminine şi seniorii de peste 65 de ani.

Campionatului Naţional de Îndemânare Auto: Participă piloţii debutanţi, cei care fac primii paşi în motorsport, aceştia având şansa de a învăţa elementele de bază în îndemânarea auto, atât de necesare pentru a le dezvolta abilităţile specifice acestui gen de competiţie. După trei ani competiţionali, în funcţie de aspiraţiile şi talentul fiecăruia, sportivii pot promova în CNSS sau în campionate de viteză în coastă, circuit sau raliuri, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările