13 ani de închisoare pentru „Bestia de la Ploieşti“ care s-a filmat în timp ce-i spărgea pahare în cap iubitei minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Berechet
Robert Berechet

Robert Gabriel Berechet, ploieşteanul supranumit de presă ”Bestia de Ploieşti”, tocmai pentru cruzimea de care a dat dovadă în relaţia cu partenera lui, a fost condamnat definitiv la aproape 13 ani de închisoare cu executare.

Berechet şi-a filmat iubita în timp ce-i spărgea pahare în cap. Tânărul a fost găsit vinovat pentru lovire sau alte violenţe, viol, lipsire de libertate şi violarea vieţii private.

12 ani, 9 luni şi 20 de zile este pedeapsa definitivă stabilită printr-o decizie dată luni, 19 octombrie, de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti care au decis să majoreze pedeapsa dată de prima instanţă. Astfel, Robert Berechet a primit aproape patru ani în plus de închisoare. Iniţial, tânărul a fost condamnat de Judecătoria Ploieşti la 9 ani şi cinci luni de închisoare

„condamnă inculpatul BERECHET ROBERT-GABRIEL la pedeapsa închisorii de 5 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.

condamnă inculpatul BERECHET ROBERT-GABRIEL, la pedeapsa închisorii de 8 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

condamnă inculpatul BERECHET ROBERT-GABRIEL, la pedeapsa închisorii de 5 luni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violare a vieţii private.

condamnă inculpatul BERECHET ROBERT-GABRIEL, la pedeapsa închisorii de 1 an şi 6 luni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea vieţii private.

aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 8 ani închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 4 ani, 9 luni şi 20 de zile, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 12 ani, 9 luni şi 20 de zile închisoare.

Pronunţată în şedinţa publică azi, 19.10.2020”, conform portalului instanţelor de judecată.

În 2018, o filmare în care o adolescent era filmată în timp ce partenerul său o maltrata şi îi spărgea pahare în cap a devenit virală pe internet. Filmarea, postată pe Facebook, a ajuns la prietenii fetei care au anunţat poliţia.

robert berechet ploiesti foto facebook

Fata a fost filmată în baie, în cadă, parţial dezbrăcată, plină de răni pe faţă, pe corp şi la mâini. Pe gresia din baie se puteau vedea pete roşiatice care păreau a fi sânge.

La percheziţia informatică au fost găsite şi alte filmări şi fotografii cu fata surprinsă în poziţii compromiţătoare.

Fata a fost fotografiată întinsă în pat, cu faţa tumefiată, plină de sânge şi de vânătăi. Cele mai multe răni erau în jurul ochilor. Atât fotografiile, cât şi înregistrările video, au fost postate pe Facebook în ultima zi a lunii noiembrie 2018, iar în câteva ore au devenit virale, fiind vizualizate de câteva zeci de mii de persoane, inclusiv de o prietenă apropiată a victimei, care a şi anunţat poliţia.

ionela tanase fata batuta ploiesti

Bărbatul a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv după mai multe ore de audieri.

Victima şi agresorul aveau o relaţie de aproximativ un an. Locuiau împreună într-o garsonieră din cartierul Ploieşti Vest. Robert era cunoscut drept consumator de substanţe interzise, nu avea un loc de muncă şi nici bani pentru a-şi procura drogurile. Tânăra a declarat că toate scenele de violenţă aveau loc atunci când Robert rămânea fără bani de droguri sau ţigări.

Tânăra de 18 ani maltratată de Robert este de fel dintr-o comună buzoiană. Are un copil dintr-o relaţie anterioară de care au grijă părinţii ei. La începutul anului trecut a renunţat la şcoală şi s-a mutat la Ploieşti împreună cu noul său iubit.

Pe aceeaţi temă:

Tânărul care şi-a ucis iubita pentru că l-a minţit că este mai tânără cu şapte ani a lovit-o şi moartă. „Am vrut să văd dacă mai are vreo reacţie“

23 de ani de închisoare pentru tânărul din Prahova care şi-a violat şi ucis iubita pentru că a refuzat să întreţină relaţii sexuale

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite