Zăpadă de trei metri înălţime şi rafale puternice la Cota 2000 - Transfăgărăşan VIDEO

Zăpadă de trei metri înălţime şi rafale puternice la Cota 2000 - Transfăgărăşan VIDEO

Salvamontiştii Sorin Gane şi Silviu Dina.Foto: Salvamont Argeş

Sunt conţiţii dure, vineri, la Cota 2000 Transfăgărăşan. E un ger crunt, iar stratul de zăpadă ajunge până la trei metri înălţime.

Schimb de patrulă la Cota 2000 Transfăgărăşan, vineri, în jurul prânzului.

Fotografiile cu salvamontiştii Sorin Gane şi Silviu Dina au fost postate astăzi pe pagina de Facebook a Salvamont Argeş.

Feţele celor doi, acoperite cu zăpadă, sunt explicite pentru ce a însemnat Codul galben de ninsori şi vânt puternic sub care zona montană a Argeşului s-a aflat până la ora 12.00. 

"Temperatura resimţită este de -20 de grade la Cota 2000. E vânt puternic, startul de zăpada măsoară între 50 cm şi 3 m", preciza, la ora 12.00,  salvamontistul argeşean Cristian Toma.

Între orele 9 şi 12.00, la peste 1800 m altitudine a nins temporar. Au fost rafale de 70...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

 

Amintim că astăzi a fost avertizare COD GALBEN de ninsori şi vânt puternic pentru 10 judeţe.

 

 Title

Au fost vizate zonele montane din Argeş, Gorj, Vâlcea, Alba, Braşov, Sibiu, Prahova, Dâmboviţa, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Title

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Jandarmii din Câmpulung, chemaţi de primăriţa Elena Lasconi să intervină în aglomeraţia de la înmatriculări

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările