VIDEO Intervenţie cu elicopterul SMURD în Munţii Făgăraş pentru salvarea unui turist. Salvamontiştii l-au extras de lângă Lacul Călţun

VIDEO Intervenţie cu elicopterul
SMURD în Munţii Făgăraş pentru salvarea unui turist. Salvamontiştii l-au extras
de lângă Lacul Călţun

Foto: Salvamont Argeş

Nouă salvamotişti din Argeş şi Sibiu au intervenit vineri pentru salvarea unui tânăr de 19 ani căruia i s-a făcut rău pe munte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salvatorii montani au intervenit în urma unui apel care anunţa că o persoana slăbită, care prezintă diaree şi vărsături, aflată în căldarea de sub lacul Călţun, are nvoie de ajutor. 

“A fost deplasată patrula de la Cota 2000 Transfagarasan, împreună cu salvatori montani de la Salvamont Sibiu, urmând ca turistul să fie transportat la Piscu Negru, unde vă fi preluat de ambulanta SMURD”. Este confirmat şi elicopterul de la Tg. Mureş, dar acest lucru nu exclude acţiunea terestră", precizeaza, în jurul orei 18.30 Salvamont Argeş.

Turistul a fost evacuat ulterior cu elicopterul SMURD.

"Urmează a fi evaluat şi stabilizat de către echipa medicală, care aşteaptă pe platforma de la Cabana Capra", spune Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

"Din cauza vântului puternic şi a curenţilor de aer nu au putut ateriza la Călţun. Au venit la Capra, au lăsat medicul şi asistentul şi au plecat să ia pacientul", precizează salvamontistul Cristian Toma.

La acţiune au participat şase salvatori din Argeş şi trei din Sibiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: