UPDATE: Patru dintre falsificatorii de carduri au ajuns după gratii

UPDATE: Patru dintre falsificatorii de carduri au ajuns după gratii

Într-un pachet de ţigări era ascuns un aparat tip skimming, care citea datele personale de pe cardurile bancare ale oamenilor

Magistraţii au emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a patru dintre cei opt tineri reţinuţi ieri la Piteşti pentru că făceau parte dintr-o reţea de falsificatori de carduri bancare. Asupra lor au fost găsite dispozitive de falsificat carduri pe care aceştia intenţionau să le monteze la bancomatele din Ungaria şi Cehia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru dintre cei opt memebrii ai reţelei de falsificatori de carduri au ajuns în această dimineaţă în spatele gratiilor. Ionuţ Gheorghe (29 de ani), George Dăutaru (23 de ani), Richard Godeanu (22 de ani), din Piteşti şi Constantin Savin(23 de ani) din Braşov, au primit mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea de carduri bancare şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase.

Aceştia riscă până la 20 de ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Ceilalţi patru tineri din acelaşi grup, respectiv Alexandru Albu (19 ani), Cecilia Badea (22 de ani, iubita lui Ionuţ Gheorghe), Ionuţ Matei (22 de ani), din Piteşti şi Georgel Marin (26 de ani), din com.Vităneşti, jud. Olt au foşti puşi în libertate, ultimii doi primind interdicţie de a părăsi localitatea.

Dispozitive de falsificat carduri, găsite asupra suspecţilor
Cei opt au fost blocaţi ieri dimineaţă în trafic de poliţişti în judeţele Sibiu şi Vâlcea, asupra lor şi la domicilii fiind găsite carduri blank, dispozitive pentru citirea, clonarea şi copierea datelor confidenţiale de pe carduri, laptopuri, telefoane mobile, cartele SIM şi înscrisuri. Suspecţii intenţionau să monteze dispozitivele la bancomate din Ungaria şi Cehia pentru a putea retrage sume de bani din conturile compromise.

Doi dintre tineri, clienţi vechi ai poliţiştilor
Richard Godeanu şi George Dăutaru au mai fost cercetaţi în perioada 2007-2008 pentru aceleaşi fapte, fiind condamnaţi la 8 şi respectiv 2.5 ani de închisoare. Decizia instanţei nu a fost definitivă atunci, în urma recursului formulat de cei doi, fiind puşi în libertate cu obligaţia de a nu părăsi localitatea.

Poliţiştii încearcă acum să stabiliească prejudiciul cauzat de reţeaua de falsificatori de carduri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările