Ultima condamnare din dosarele stăpânilor de sclavi de la Berevoeşti: nouă ani de puşcărie pentru trafic de persoane

Ultima condamnare din dosarele stăpânilor de sclavi de la Berevoeşti: nouă ani de puşcărie pentru trafic de persoane

Sus: Vasile Furdui. Jos, Gigel Fănel Proca şi Florin Proca, fostul şi actualul primar din Berevoeşti

După ce a aşteptat rezultatul expertizei medico-legale necesare pentru o decizia care să încheie seria sentinţelor pronunţate în dosarele stăpânilor de sclavi de la Berevoeşti, dosare în care 37 din cei 38 de inculpaţi fuseseră deja condamnaţi, Curtea de Apel Piteşti s-a pronunţat şi în cazul lui Vasile Furdui, ultimul dintre inculpaţi. Bărbatul de etnie romă a primit nouă ani de închisoare pentru trafic de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instanţa de apel a respins pe bandă rulantă, ca nefondate, apelurile formulate de inculpaţi împotriva deciziilor în care stăpânii de sclavi din Gămăceşti, comuna Berevoeşti  au fost condamnaţi la închisoare şi a pronunţat pedepse de până la 18 ani de puşcărie pentru indivizii trimişi în judecată în cele şase dosare în care au fost împărţiţi cei care, din  2008, până în 2016, au indus în eroare, răpit, sechestrat şi exploatat 40 de persoane, adulţi şi copii, care au fost supuşi torturilor şi folosiţi la munci în gospodăriile romilor.
 
Ultima condamnare - 9 ani de puşcărie pentru trafic de persoane - a fost pronunţată săptămâna aceasta, în cazul lui Vasile Furdui, unul dintre apropiaţii fostului primar de la Berevoeşti, Gigel Fănel Proca, edilul care a năşit zeci de romi din comună.
 
Vasile Furdui, apare inclusiv pe un pliant electoral din 2012, atunci când fiul fostului edil (Florin Proca, actualul primar) a candidat pentru primul mandat la primărie din partea UNPR. În fotografia de pe pliant stăpânul de sclavi apare alături de Proca junior şi Proca senior.
 
Vasile Furdui fusese condamnat iniţial la 10 ani şi 10 luni de închisoare, însă cauza a fost disjunsă, în vederea efectuării unei expertize medico legale, termenul iniţial fiind fixat la data de 30 ianuarie 2019.
 
Reamintim că, după descinderile din iulie 2016, în satul groazei din comuna argeşeană Berevoeşti, 38 de romi au fost trimişi în judecată. Cea mai mare dintre pedepse date în toate dosarele deschise pentru atrocităţile de la Berevoerşti, este 18 ani şi 10 luni de închisoare şi a fost pronunţată în cazul lui Costinel Bădală, condamnat pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Pedepse mari au mai primit: Traian Păun - 10 ani; Petruţa Minuca Păun  - 8 ani şi 6 luni; Florin Feraru - 8 ani, 5 luni şi 10 zile şi alţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările