Revoltător. O angajată a Spitalului Judeţean Argeş a furat măşti şi dezinfectanţi

Revoltător. O angajată
a Spitalului Judeţean Argeş a furat măşti şi dezinfectanţi

Angajata lucra ca gestionar la spital FOTO: Denis Grigorescu

O angajată a Spitalului Judeţean Argeş a fost dusă la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti vineri seară după ce la locuinţa acesteia au fost găsite sute de măşti, dezinfectanţi şi alte echipamente medicale furate din spital. Au fost făcute de asemenea percheziţii şi la Spitalul Judeţean Argeş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse judiciare ne-au precizat că audierile au început după ora 19 şi că cel mai probabil în jurul miezului nopţii se va stabili dacă respectiva angajată, care deţinea funcţia de gestionar la Spitalul Judeţean Argeş, va fi reţinută de procurori pentru 24 de ore sau va fi cercetată sub control judiciar. Anchetatorii investighează şi dacă gestionara de la Spitalul Judeţean Argeş a vândut o parte dintre echipamentele medicale furate. Echipamentele respective ar fi fost furate pe parcursul mai multor zile.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au efectuat 4 percheziţii, toate în municipiul Piteşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.
 
 În cadrul activităţilor efectuate pentru prevenirea şi limitarea efectelor pandemiei determinate de infecţia cu virusul COVID-19, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au efectuat,  patru percheziţii în Piteşti, la Spitalul Judeţean Argeş şi la domiciliile a două persoane fizice.


 
Din cercetări a reieşit faptul că, o persoană, în calitate de angajată a Spitalului Judeţean Argeş, ar fi sustras din gestiune echipamente specifice de protecţie, pe care le-ar fi remis către diverse persoane fizice.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe materiale specifice de protecţie (măşti, mănuşi, soluţii dezinfectante) de la domiciliile celor două persoane.
3 persoane au fost conduse la audieri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: