Piteşti: IPHONE şi haine de firmă, la liceu

Piteşti: IPHONE şi haine de firmă, la liceu

Telefoanele cât mai performante sunt un "must have" pentru elevii de liceu

Telefoane de mii de euro şi haine decente dar de firmă, cu asta defilează elevii din cea mai „fiţoasă“ clasă din Piteşti. Colegiul „I.C. Brătianu“ este unul dintre cele mai bune din judeţ, aşa i s-a dus renumele. Gurile rele spun că este şi un liceu pentru copiii de bani gata, aici învăţând fiii şi fiicele unor cunoscuţi oameni de afaceri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii de la Brătianu învaţă carte, dar ştiu şi tot ce este nou în materie de modă şi gadgeturi. În privinţa vestimentaţiei şi accesoriilor, ţin la simplitate şi comfort, deşi sunt toate haine de firmă. Când vine vorba de telefoane mobile sau alte electronice „la purtător“ au tot ce înseamnă ultimul răcnet în domeniu.


Telefone de mii de euro la clasa 11A
Este o clasă de copii buni la carte dar şi cu bani. Nu vor însă deloc să epateze, cel puţin nu prin ţinută. Sunt toţi îmbrăcaţi simplu, comod, modern, mai mult sport. Preferă hainele de firmă şi accesoriile care le conferă o oarecare eleganţă.


„Hainele să fie de calitate, de firmă şi mi le aleg singur din magazine. Nu mă inspir de la TV sau de la vedete. Prefer hainele sport de la Nike, Puma sau Adidas“, spune Alexandru State, elev în clasa 11A din Colegiul „I.C. Brătianu“. Alexandru nu prea se laudă nici cu telefonul pe care îl are acum, cumpărat acum doi ani, însă a pus ochii pe unul de ultimă generaţie care costă peste 2.000 de lei. Şi-a ales şi modelul, acum aşteaptă ...finaţarea.
„Îmi voi cumpăra tot un Sony Ericson de 2.000 de lei, mi-am ales deja şi modelul. În vreo două săptămâni mi-l iau“, spune Alexandru.

Dar când vine vorba de gadgeturi, parcă tot fetele deţin supremaţia în clasa a 11-a A. Luana şi Roxana au cele mai „tari“ telefoane din clasă. Luana Dumitru, de 18 ani, a primit de Sărbătorile de iarnă IPHONE-ul pe care şi l-a dorit, iar Roxana Oncescu a primit un Nokia I 63 de la părinţi, prin noiembrie anul trecut.


Fetele revin la rochii şi fuste
Deşi astăzi, din cauza vremii răcoroase, nu erau îmbrăcate în obiectele de vestimentaţie preferate, rochii sau fuste, fetele preferă aceste obiecte de vestimentaţie. Au început să aprecieze eleganţa şi feminitatea pe care le-o conferă o rochiţă bine aleasă, neapărat de firmă. Îşi aleg singure hainele, de la magazine precum Tako, Kenvelo sau La Femme.

În plus, încearcă mereu să nu fie stridente, ci să adopte o ţinută plăcută. „Azi suntem îmbrăcate mai sport, dar preferăm rochiile drăguţe, colorate, la modă. Dau un plus de feminitate“, spune Luana Dumitru, iar colega ei de bancă o aprobă.


Rechizite haioase
Şi atunci când îşi achiziţionează rechite, elevii de la 11-A vor să fie deosebiţi. Preferă rechizitele haioase sau pe cele de firmă. Răzvan şi-a luat un penar Kappa, fiind una dintre mărcile lui preferate, în timp ce un coleg de-al său nu se poate despărţi de penarul Milka. „Este haios, stârneşte zâmbete şi asta e bine. Un pix amuzant, un penar, un tricou, parcă schimbă atmosfera“, spune Răzvan.


„Chiar dacă provin din familii cu bani, aceşti preferă să nu epateze, chiar dacă hainele sau accesoriile pe care le deţin sunt scumpe şi de firmă, ţinuta loc este mereu una tinerească şi plăcută. Bineînţeles, mai apar şi execpţii“, spune directorul adjunct al colegiului, Lucian Costache.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările