Motivul bizar pentru care autorităţile de la Mioveni pregătesc pentru COVID-19 vechiul corp al spitalului, deşi există altul nou

Motivul bizar pentru care autorităţile
de la Mioveni pregătesc pentru COVID-19 vechiul corp al spitalului, deşi există altul nou

Vechiul corp al Spitalului Orăşenesc Mioveni

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a anunţat, luni, că vechiul corp al Spitalului Orăşenesc este pregătit pentru a putea primi şi trata persoane care prezintă simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus, chiar dacă există o clădire nouă.

Ştiri pe aceeaşi temă

De cinci zile se discută aprins în Argeş pe marginea  spitalelor care vor prelua pacienţii COVID-19, iar negocierie  s-au lăsat cu ameninţări cu demisii în masă la Spitalul Orăşenesc Mioveni, al cărui manager spune că unitatea nu e gândită pentru a primi cazuri de boli infecţioase.

 Nici soluţia trasformării vechiului corp al spitalului în acest scop n-a prea fost agreată.

După ce, conform hotărârii CJSU din 25 martie, s-a decis “desemnarea  începând din data de 28 martie 2020, ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 şi COVID-19 cu comorbidităţi a Spitalului Orăşenesc Mioveni”, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a solicitat managementului Spitalului Orăşenesc Mioveni, printr-o adresă care a avut termen de răspuns 26.03.2020, să prezinte Planul de management şi organizare a activităţii pentru pregătirea acestuia în vederea asistării unui flux crescut de cazuri COVID-19 şi cazuri COVID-19 cu comorbidităţi.

Practic, spitalul trebuia să prezinte o serie de documente prin care se solicita acordarea avizului de funcţionare pentru secţia de boli infecţioase în corpul vechi al spitalului.

Conducerea spitalului nu a răspuns în timp legal la această solicitare, "împiedicând astfel aplicarea hotărârii CJSU (n.r. - Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă) şi, pe cale de consecinţă, pregătirea spaţiilor pentru primirea de cazuri COVID 19", după cum a anunţat Instituţia Prefectului Argeş.

"Persoanele care fac astfel de lucruri îşi asumă şi consecinţele legale care decurg de aici? Vom face tot posibilul pentru a asigura argeşenii că putem trata pacienţii COVID-19”, spunea, în urmă cu două zile, prefectul Emanuel Soare.

 

Nu va fi afectată în niciun fel activitatea din noul spital“

 

Anunţul de aseară al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă  Raed Arafat, care a atras atenţia că refuzul internării pacienţilor cu COVID-19 intră sub incidenţa legii penale, a deblocat tensiunile.

Ca să nu
Vechiul corp al spitalului

 
"În contextul pandemiei de COVID-19, având în vedere ritmul alarmant de creştere al cazurilor de persoane infectate la nivel naţional, pe fondul deciziilor luate la nivel central şi local, administraţia Spitalului Mioveni şi Cosiliul Local se pregătesc pentru a putea primi şi trata persoane care prezintă simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus. Începând din cursul săptămânii trecute, au demarat ample acţiuni de reorganizare, dotare şi dezinfectare a spaţiilor din vechiul corp al spitalului Racoviţa, clădire aflată în curtea Spitalului Orăşenesc Mioveni. În cele trei corpuri ale acestei clăduri, au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare şi proceduri de lucru specifice. Activitatea de tratare a persoanelor cu coronavirus nu va afecta în niciun fel activitatea din noul spital, iar personalul şi pacienţii din cele două clădiri vor avea intrări separate, spaţii şi sectoare delimitate pentru a nu interacţiona", precizează Primăria Mioveni într-un comunicat transmis luni după-amiază:
 
Acelaşi anunţ a fost postat şi de primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu , pe pagina sa de Facebook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: