Ministerul Sănătăţii, sesizat să trimită Corpul de Control la Spitalul Argeş. Un chirurg navetist a reclamat că locuinţele de serviciu se dau pe „pile“

Ministerul Sănătăţii, sesizat să trimită Corpul de Control la Spitalul Argeş. Un chirurg navetist a reclamat că locuinţele de serviciu se dau pe „pile“

Andrei Gaitan a făcut numeroase operaţii foarte dificile FOTO: arhiva personală

Chirurg din 2017 la Spitalul Judeţean Argeş, Andrei Gaitan face zilnic naveta între Bucureşti, oraşul unde locuieşte, şi Piteşti. Într-o postare pe Facebook devenită virală joi, 7 iulie, medicul acuză că nu i s-a dat o locuinţă de serviciu, deşi a făcut mai multe cereri în ultimii ani, în timp ce persoane nou angajate şi cu relaţii ar beneficia de aceste locuinţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chirurgul Andrei Gaitan reclamă faptul că în cei cinci ani de când lucrează la Spitalul Judeţean Argeş a cheltuit mulţi bani pe transport şi că, deşi face operaţii foarte complicate, spitalul refuză să îl ajute.

”Operez la Super Spitalul de Urgenţă Piteşti cazuri relamente grele, cu risc mare. Am făcut operaţii ce nu s-au mai practicat în Argeş. Prin prisma muncii mele, Spitalul încasează deconturi de zeci şi sute de milioane. Într-o lume normală, cu oameni sănătoşi la cap, toate aceste lucruri ar conta“, a scris pe Facebook chirurgul Andrei Gaitan

El spune că atunci când s-a angajat, era o cutumă legală prin care primeai o primă de încadrare şi un apartament de serviciu, temporar. 

„În 5 ani, conducerea de geniu a minunatei unităţi medicale, nu a reuşit să rezolve această problemă, nici chiar după 4-5 cereri redactate de mine în acest sens, cereri la care nici până acum nu am primit răspuns. Motivul pentru care scriu este acela că aceste apartamente de serviciu există, dar se dau <cui trebuie> întotdeauna“, se plânge chirurgul. 

El a aflat astfel că un medic nou-angajat a primit apartament de serviciu. 

„Epidemioloaga spitalului, un personaj angajat de două-trei luni, a primit recent apartament de serviciu. Nu e MINUNAT?! Asta însemna management performant şi de calitate. Punând în balanţă un chirurg care îţi aduce bani de 5 ani, cu criterii de performată ridicată şi epidemiologul care abia a trecut pragul spitalului... îl alegi pe cel din urmă”, a scris chirurgul Andrei Gaitan.

”Adevărul” a încercat să ia legătura cu Adriana Molfea, managerul Spitalului Judeţean Argeş, pentru a comenta acuzaţiile aduse de doctor, însă aceasta nu a răspuns la mesajul trimis pe WhatsApp.

Ce spune prefectul judeţului

A avut în schimb reacţie Radu Perianu, prefectul judeţului Argeş. 

Este de neacceptat să faci naveta sute de kilometri ca să tratezi pacienţi în Argeş şi să fii tratat mizerabil! Sunt indignat să aflu situaţia medicului Andrei Gaitan şi vreau să aflu dacă este rea-voinţă, lipsă de respect, dar şi nerespectarea legii! Voi face un demers instituţional către Consiliul Judeţean Argeş pentru că vreau să ajungă la mine informaţii clare: câte locuinţe de serviciu sunt disponibile în judeţ, pentru medici, cum se dau şi cui!“, a declarat pentru ”Adevărul” prefectul Radu Perianu.

El a discutat această problemă cu preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu. „Mi-a transmis că va sesiza Ministerul Sănătăţii şi va solicita să fie trimis Corpul de Control al ministrului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Situaţia nu poate rămâne aşa! Iar pe viitor nu se mai poate repeta!”, a precizat prefectul Radu Perianu.

Vă mai recomandăm şi:

Un chirurg de la Spitalul Judeţean Argeş care a refuzat iniţial să facă testul de coronavirus, depistat pozitiv. Medicul a intrat în contact cu sute de persoane

Cum a ajuns un spital de provincie să angajeze 15 doctori în doar câteva luni: reţeta succesului într-o perioadă în care medicii preferă să lucreze în străinătate

 

 


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările